Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Закарпатському обласному художньому музеї ім. Бокшая відбулася виставка заслуженого художника України Золтана Шолтеса «In memoriam»

19 липня 2019 р., 12:35

Виставку творів заслуженого художника України Золтана Шолтеса «In memoriam» відкрили напередодні в залах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая.

На відкритті виставки та вечора пам’яті, присвячених 110 річниці з дня народження митця, теплими словами про його життя і творчість поділилися директор музею Франциск Ерфан, заступниця директора музею з наукової роботи Людмила Біксей, кандидат мистецтвознавства Віктор Штець (м. Львів), голова Закарпатської обласної організації НСХУ Борис Кузьма, народний художник України Степан Шолтес (син Золтана Шолтеса).

Із привітаннями виступили також голова Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко та міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який наразі перебуває у відпустці.

На виставці «In memoriam» представили близько 90 картин художника, написаних у різні роки, зокрема й роботи ранньої творчості. Здебільшого це – закарпатська тематика, те, що оточувало автора в житті. Так, можна побачити картини «Старий млин», «На гірському озері», «Ужгородський замок», «Гора Петрос», «Колочавські полонини», «Ясний день», «Верховинське літо» та багато інших. Частина експозиції – із музейної збірки, деякі роботи – з приватних колекцій.

Виставка триватиме місяць, відвідати її можна до 18 серпня, після чого в залах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая представлять нову, присвячену Дню Незалежності України.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp