Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Болото, дощ, туман, холодний вітер та подряпини - таку велотрасу готували у Рахові цілий рік (ФОТО)

25 серпня 2014 р., 18:31

Однак це нікого не зупинило і всі учасники пообіцяли повернутись до гуцульського Парижу наступного року.

На вихідні дні на вулицях Рахова з’явилося багато велосипедистів-учасників масштабного велосипедного марафону "Стежками Опришків". Спортсмени з п’яти країн світу та 30 міст України приїхали підкорювати стрімкі схили Свидовецького гірського масиву Карпат. 

Для того, щоб проїхати дистанцію в 47 км і в 60 км, необхідно мати неабияку силу, спритність і витривалість. Особливо хочеться відзначити сміливість учасників, котрі не побоялися холодного дощу, вітру, туману, складних умов і подолали увесь маршрут. Катання по горам завжди пов’язано з ризиком, проте завдяки місцевим волонтерам, була проведена якісна робота з маркування трас, а безпеку та допомогу забезпечували 6 пікетів - контрольних пунктів, на котрих чергували лісники, представники рятувальної служби МНС та бригади швидкої допомоги. 


Представник оргкомітету Ігор Похвіщев розповів, що травми на таких змаганнях звична справа, проте, в цей день янголи-охоронці оберігали учасників, тому лише деякі отримали подряпини. Велосипедисти приїжджали на фініш брудні, але щасливі. 

Гонщики змагалися в 6 різних категоріях: за віком, статтю та складністю маршруту. Найшвидший учасник подолав дистанцію за 3 години 5 хвилин, за що був нагороджений справжнім мисливським капелюхом, а переможниця серед дівчат здобула гуцульську корону. Замість звичайних кубків організатори дарували переможцям бартку – традиційну гуцульську сокиру, виготовлену місцевими майстрами, а також призи від спонсорів. 

Майже всі учасники обіцяли повернутися сюди знову, бо краса Карпат і цікаві веломаршрути не можуть лишити людей байдужими. Гості марафону поласували традиційною стравою - смачним Бограчем, якій допоміг відновити сили. Та найбільше велосипедистам сподобались гостинність та щире, доброзичливе ставленням господарів. 


Петро Попович - ініціатор та натхненник цього дійства об’єднав навколо цієї події половину міста. За його словами, підготовка зайняла більше півроку. Допомагали всі: від школярів до мера міста, волонтери, організації, підприємства. Він зазначив що взявся за цю справу заради дітей - за рік багато рахівчан придбали велосипеди, і почали кататися рідними Карпатами. У підсумку - у Рахові пройшов якісно організований марафон, а такі заходи вже стали звичним явищем в Європі, бо вони дають можливість відкривати нові красиві місця, стимулюють розвиток туризму та заохочують людей вести здоровий та активний спосіб життя. У День Незалежності над Карпатами лунало: "Слава Україні" від велосипедистів. 

Опришківські стежки не забуті, вони будуть чекати нових гостей, щоб надихати, випробовувати і нагадувати, що краще гір можуть бути тільки гори, котрі споглядаєш катаючись на велосипеді. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp