Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МОЗ анонсував ліцензування лікарів

25 липня 2019 р., 16:12

Ліцензування має забезпечити захист як для лікарів, так і для пацієнтів, заявила глава відомства Супрун.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про плани міністерства ввести ліцензування для лікарів. Про це вона сказала в ході прес-конференції, повідомляє РБК-Україна.За словами Супрун, ліцензування має забезпечити захист для лікарів.

"Стратегія вже є в Кабміні. Чекаємо тільки, щоб Міністерство фінансів її підписало. Закон ми подаємо в наступний Кабмін, щоб закон про професійне ліцензування лікарів був. Цей закон повинен забезпечити для лікарів захист від головних лікарів, від того, що їх можна вигнати або не надавати роботу", - підкреслила в.о. голови МОЗ.Вона повідомила, що представники міністерства їздили по регіонах і спілкувалися з медиками, щоб врахувати думку лікарів про введення ліцензування.Чиновник підкреслила, що ліцензування покликане захистити і пацієнтів, які зможуть анонімно подавати скарги до ліцензійної ради."Пацієнти, коли є скарги на лікарів, зможуть подавати скарги до ліцензійної ради. Вони будуть розглядатися анонімно, і тоді медика можуть або штрафувати або вимагати додаткове навчання, або навіть відібрати ліцензію, і лікар не буде в подальшому займатися медициною", - пояснила Супрун.Нагадаємо, глава МОЗ Уляна Супрун розповіла, чому медична реформа не дійшла до сільських лікарень.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp