Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Еквадор вводить візовий режим з Венесуелою

26 липня 2019 р., 12:25

В Еквадорі вже перебувають 500 тисяч венесуельців. Еквадор не може приймати мігрантів у такій кількості.

Влада Еквадору вирішила ввести візовий режим з Венесуелою через велику кількість мігрантів з цієї країни. Про це оголосив президент республіки Ленін Морено, повідомляє ТАСС в п'ятницю, 26 липня.

За його словами, для венесуельців передбачені два види віз.

"Я підписав указ, який з одного боку передбачає введення візи для братів-венесуельців, які хочуть в'їхати в Еквадор, відповідно до закону про міграцію", - сказав Морено в ході виступу.

Другий тип віз призначений для венесуельців, які вже перебувають в Еквадорі. Вони зможуть отримати дозвіл на перебування в країні "з гуманітарних міркувань", якщо не порушували еквадорські закони.

"Як глава держави я повинен приймати рішення, які гарантують безпеку як для всіх еквадорців, так і для мігрантів", - обґрунтував своє рішення Морено.

За його словами, в Еквадорі перебувають "500 тисяч венесуельців, які втекли від безпрецедентної економічної і політичної кризи", і країна більше не може приймати мігрантів в такій кількості.

Раніше про введення візового режиму з Венесуелою оголосила влада Перу. У 2018 році через наплив мігрантів обидві країни посилили правила перетину кордонів. Тоді венесуельців зобов'язали надавати паспорт, а не національне посвідчення особи, як було раніше.

Як відомо, Венесуела вже кілька років переживає гостру соціально-економічну кризу. Згідно з оцінками ООН, країну залишили вже понад 4 млн осіб.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp