Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЦВК скасувала перерахунок бюлетенів 133 дільниць Мукачівської ОВК № 69 (ФОТО, ВІДЕО)

29 липня 2019 р., 10:30

За інформацією довготермінового спостерігача ОПОРИ, перераховувати голоси виборців в окружній виборчій комісія почали зранку, 27 липня.

Станом на 18 годину члени комісії опрацювали документи лише чотирьох дільниць. У процесі повторного підрахунку було виявлено кілька неточностей.

Зокрема, як інформує спостерігач ОПОРИ, під час підрахунку бюлетенів виборчої дільниці №210003 члени виявили ще один недійсний бюлетень по багатомандатному виборчому округу та по одному додатковому бюлетеню на користь Віктора Балоги й Едгара Токаря, які не були враховані під час первинного підрахунку.

Під час перерахунку голосів на дільниці №210004 виявили ще три недійсні бюлетені по багатомандатному округу, крім цього, не вистачало одного бюлетеня. Під час перерахунку голосів на дільниці №210012 знайшли чотири бюлетені із позначкою «за» на користь кандидата Едгара Токаря, які не були враховані раніше, а також нарахували на 2 контрольні талони більше, ніж вказано у списку виборців.



Близько 18.00 до ОВК 69 надійшло повідомлення із ЦВК про відміну постанови окружної виборчої комісії №69.

«Щодо самого процесу перерахунку на ОВК, то в ньому вбачаються ознаки порушення процедури, - зазначає координатор Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан. - Зокрема, як ми бачили, в одному випадку члени ДВК одночасно рахували і бюлетені, і контрольні талони, в іншому - кілька людей одночасно перераховували невикористані бюлетені. У пункті 3 частини 5 статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України» йдеться, що перерахунок проводиться у порядку, встановленому цим Законом. В Законі прописано, що при підрахунку виборчих бюлетенів визначений виборчою комісією член рахує бюлетені окремо. Забороняється одночасно рахувати бюлетені двом і більше членам комісії. Відтак в ОВК 69 створено прецедент оскарження уже самої процедури перерахунку. Зафіксований спосіб повторного підрахунку не дозволяє суб'єктам виборчого процесу, які беруть участь у засіданні, належним чином відслідковувати процедуру».


Схожі новини

У Мукачеві міська виборча комісія приймає бюлетені та протоколи - ОПОРА
На Закарпатті ЦВК утворила 18 територіальних виборчих комісій: в них працюватимуть понад 300 людей
Кількох членів Закарпатської обласної виборчої комісії довелося переконувати скласти присягу
Опора розкаже про специфіку цьогорічної виборчої кампанії
Спостерігачі від партій передумали складати акт про порушення - ОПОРА
На Закарпатті вчасно запрацювали сільські та селищні ТВК, у 5 районних комісіях ще не всі члени склали присяг
В Ужгороді стали відомі офіційні результати 2 туру виборів
До уваги тих, хто хоче спостерігати за процесом на місцевих виборах
Остаточні результати виборів в Ужгороді не можуть оприлюднити через одну проблемну дільницю, - ОПОРА
На Закарпатті політична реклама в газетах коштуватиме від 4 грн за квадратний сантиметр, на ТБ - від 15 гривень за секунду ефірного часу – ОПОРА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp