Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Талановите Закарпаття» – талановите

31 липня 2019 р., 18:05

Нещодавно в кав’ярні-музеї «Снек» в Ужгороді відбувся перший творчий вечір у рамках незалежного арт-проєкту «Талановите Закарпаття», мета якого – популяризація творчої молоді.

Автором ідеї є поет і музикант Анатолій Молнар, котрий… здобуває спеціальність реабілітолога. Програмна організаторка та ведуча – співачка Анна Голян, а технічний організатор – музикант Роман Філяк. Учасників було 12 – із Ужгорода, Іршави, Міжгір’я, Сваляви. Відома оперним співом Мирослава Швах-Пекар презентувала в цей день неокласику; хіп-хоп та реп звучали у виконанні Гоші Гашана й Анатолія Перова; фотографію демонструвала Катерина Кіш, картини в стилі абстракції та сюрреалізму – Віталій Дорош, а своє кондитерське мистецтво – Любов Керецман. Саме вона зробила свято солодким. А ще був автор-виконавець Павло Янковський, поезію ж читали Іванна Попович, Марина Конопльова, Маріанна Черкес, Віталій Керестен та Марія Ханзерук. Ось вам і нові імена, які відкрили в той вечір.

Але він – наслідок. А почалося все із групи у фейсбуці під назвою «Талановите Закарпаття». Саме там і нині знайомлять читачів із творчою молоддю – розміщують фото й резюме. «Про 30 осіб уже написали, ще про 20 готуємо матеріали. Не в усіх виходить вибитися у світ одразу. Тому ми й створили таку платформу, аби допомогти», – каже Анатолій Молнар. Він, до речі, пише вірші з 15 років, нещодавно видав першу збірку «Молодість ХХІ». Уже найближчим часом арт-проект планує перерости у творче об’єднання.

Оксана ШТЕФАНЬО


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp