Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Укрзалізниця висунула ультиматум Кабміну

31 липня 2019 р., 15:49

Компанія вимагає знизити податки на землю, інакше буде зобов'язана скоротити пасажирські перевезення.

Укрзалізниця погрожує зменшити обсяги пасажирських перевезень, якщо Кабмін не погодить зміни в Податковому кодексі щодо зменшення ставки податку на землю для компанії. Про це йдеться в заяві директора з розвитку бізнесу УЗ Андрія Рязанцева.

За його словами, під час голосування бюджету на 2019 рік внесли зміни до Податкового кодексу, згідно з якими "підприємство додатково обтяжили податком в сумі 3 мільярди гривень". "У жодній країні світу під залізницями податок на землю не сплачується взагалі", - додав він.

Рязанцев наголосив, що ДФС, Мінфін, Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінрегіон, Мін'юст з різних причин вирішили відправити на доопрацювання проект закону про зміни в Податковому кодексі щодо повернення коефіцієнта 0,25 при оподаткуванні земель залізничного транспорту, який розробила УЗ. Ініціативу Укрзалізниці підтримало тільки Мінінфраструктури.

"До чого призведуть додаткові витрати Укрзалізниці в 3 млрд грн на рік? По-перше, підприємство буде змушене переглянути обсяги пасажирських перевезень в бік зменшення. Також будемо змушені активізувати роботу щодо скорочення малоефективної інфраструктури, незважаючи на те, що в більшості випадків вона несе на собі соціально-економічне навантаження в депресивних регіонах", - заявив директор з розвитку бізнесу УЗ.

Також в Укрзалізниці заявляють, що пасажирські перевезення завдають компанії 10 млрд гривень збитків щорічно.

Раніше Укрзалізниця випустила євробонди на суму півмільярда доларів. Єврооблігації випустили без держгарантій на п'ять років під 8,25% річних. Запит в п'ять разів перевищив пропозицію компанії.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp