Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ГПУ вручила підозру главі Окружного адмінсуду

2 серпня 2019 р., 16:51

Підозри стосуються тиску на ВККС, перевищення влади, шахрайства, службового підроблення, ухвали завідомо неправосудних рішень, хабарництва і втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Главі Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлу Вовку в п'ятницю, 2 серпня, вручили підозру у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і інших можливих злочинах, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що судді Павло Вовк, Іван Шепітко, Ігор Погрібниченко і Євген Аблов прийшли до Генеральної прокуратури за повісткою. Їх викликали для вручення підозр і допиту.

Згідно з оприлюдненими повістками, підозри, крім тиску на ВККС, стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, ухвали завідомо неправосудних рішень, пропозиції або дачі хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Нагадаємо, що 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура в рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям ОАСК за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) і організації прийняття завідомо неправосудних рішень.

У той же день співробітники НАБУ і Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури почали обшуки в приміщенні ОАСК. 30 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підпише підозру суддям ОАСК, якщо у справі будуть надані доказові матеріали, інакше буде службова перевірка.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp