Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чи відбувається в Україні розширення меж традиційного «робочого віку»?

6 серпня 2019 р., 10:35

Одним із напрямків HR-стратегії у розрізі роботи з пошукачами певних вікових груп є розширення меж традиційного «робочого віку».

Збільшення тривалості життя, високі міграційні настрої серед пошукачів вікової групи 19-30 років, скорочення народжуваності поступово підводить роботодавців до необхідності змінювати своє ставлення до працівників старшого віку. Hh.ua | grc дослідив, наскільки активно відбуваються ці процеси та які конкретні дії вчиняють роботодавці.

Основні тези:

· В рамках опитуванням «HR-персона 2019», 31% респондентів зазначили, що в їхніх компаніях вживаються заходи щодо розширення меж працездатного віку співробітників. Така оцінка ставить цей напрям на останнє місце рейтингу ключових стратегій HR.

· Говорячи про конкретні заходи, які вживають роботодавці щодо розширення меж працездатного віку, абсолютна більшість респондентів декларувала готовність працевлаштовувати пошукачів різного віку, 14% заявило про наявність адаптаційних програм і надання консультацій з приводу кар’єри. А майже кожен десятий респондент повідомив, що в його компанії навчають та перекваліфіковують співробітників старшого віку.

· Майже чверть резюме, які було розміщено на сайті hh.ua | grc, належать кандидатам віком понад 40 років. На категорію пошукачів віком 40-50 років припадає 16% усіх розміщених за останні 12 місяців CV, 51-60 – 6%, а на кандидатів старше 60 років – 1%. Можемо говорити про позитивну динаміку у питанні кількості резюме, розміщених пошукачами аналізованих вікових груп. Так, порівняно з періодом травень 2014 – травень 2015 у середньому кількість CV зросла на 50%: у групі 40-50 років на 48%, 51-60 років – на 53%, а у групі 60+ років – на 49%. До того ж ці вікові групи показали практично найдинамічніше зростання за аналізований період.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp