Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ukraine: Постреволюційна мода

15 березня 2014 р., 13:04

станні події змусили заговорити про Україну весь світ. Жовто-блакитні кольори нині в моді, а патріотизм – природний.

Insider дізнавався, які цікаві сувеніри та продукцію з національним колоритом роблять українські бренди.

{g}

Листівки

Дизайн-студію Braty Graphic Design 2011 року заснували брати-близнюки Василь та Іван Костенки. Серію листівок Ukraine вони випустили після останніх подій Євромайдану. В основі малюнка – колажі зі старих фото українок у національних костюмах. Зображення можуть бути також надруковані на постерах та футболках. Самі ж набори листівок уже є у продажі в дизайн-студії, Музеї сновидінь і ще кількох місцях. У студії розповідають, що їхні листівки в основному купують для того, щоб надіслати своїм знайомим за кордоном. У відомого бренда Mirabella також можна знайти листівки з зображенням Києва. Продають їх у магазині “Штуки”.

Кейси для телефонів

Команда Ethnocase одягає смартфони у вишиванки вже кілька років. Розповідають, що для своїх ескізів підбирали закарпатські, полтавські та київські орнаменти, квіткові мотиви Донеччини і візерунки Волині. Є навіть кейси з орнаментом, який прикрашав сорочки Павла Полуботка.

А зараз Ethnocase частину грошей від продажу перераховує постраждалим на Майдані та сім'ям загиблих.

Сумки

Кілька років тому журналіст Анна Дупак почала виготовляти оригінальні сумки під брендом Zierpuppe. Свої ткані сумки і клатчі Анна часто робить з етнічними мотивами. Використовує вишиті елементи, орнаменти хусток чи зображення, наприклад, калини. Серед картин, які дизайнерка переносить на свої аксесуари, є робота Тараса Шевченка. 

Одяг

Знайти футболки з національними мотивами зараз не складно, навіть якщо це дизайнерські речі. Наприклад, відомий світшот Ксенії Шнайдер із тризубом уже став об'єктом скандалу в медіа-просторі. Останній кліп музиканта Івана Дорна, де темношкірий танцюрист танцює в светрі з тризубом, заборонили в Росії.

Не менш популярними є футболки з колоссям або промовистим написом Corruption від цього ж дизайнера.

А дизайнер Федір Возіанов створив сукню з написом "Ще не вмерла України".

Український бренд TUR друкує на своїх футболках осучаснених українських класиків – Шевченка, Гоголя і Франка.

Бренд "Диво" зображає на футболках давньоруських міфічних персонажів та українських казкових тварин.А новий проект From Ukraine With Love, який займається сувенірною продукцією – чашками, магнітами та блокнотами – випускає патріотичні футболки в блакитно-жовтих кольорах. Ними вони навіть розмальовують прапори інших держав, зображення тварин, птахів - чого завгодно. На деякій продукції друкують своєрідні карти Львова, Одеси та Києва."Криваві" цукерки

Дещо незвичний сувенір придумали також From Ukraine With Love. Він не стільки популяризує українське, скільки іронізує над радянським. Soviet Blood Candy – це сучасний "Гематоген", ті самі корисні цукерки з дитинства, але в дуже символічній "кривавій" обгортці.

Чашки-шини

Дизайн-студія Psyho, відома своїми оригінальними проектами, створила концепт чашки у вигляді автомобільних шин. Поки що продукт не запустили у виробництво, але вже можна зробити замовлення.

Схоже, після протистояння на Майдані нам слід очікувати потоку нових революційних сувенірів. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp