Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЗМІ: Зеленський і Варфоломій не підписали заяву

8 серпня 2019 р., 19:27

Перед зустріччю Зеленського і Варфоломія між представниками Константинополя та Офісом президента виникли непорозуміння, стверджують джерела.

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського із Вселенським патріархом Варфоломієм в Туреччині сторони не підписали спільну заяву, як планували напередодні. Про це повідомляє ВВС Україна у четвер, 8 серпня.За даними видання, зустріч з патріархом була ініціативою саме Зеленського, і співрозмовники оцінювали такий крок президента як хороший знак і спроби налагодити добрі відносини з Константинополем.

Український президент у резиденції патріарха спілкувався з Варфоломієм й у вузькому колі, і в розширеному форматі за участю делегацій без журналістів. Також у Зеленського і Варфоломія був святковий обід, який тривав більше години. Президент відвідав Георгіївський кафедральний собор. Після зустрічі Варфоломій з посмішкою і традиційним прощанням з поцілунками провів Зеленського з патріархії до автомобіля."Але перед зустріччю між представниками Константинополя та Офісом президента Зеленського виникли непорозуміння. Зокрема, спочатку планувалося, що патріарх і президент України підпишуть спільну заяву. Про плани підписання документа підтверджували джерела як у Києві, так і в Стамбулі. Однак в останній момент сторони не дійшли згоди і, як стверджують співрозмовники, у команді президента відмовилася підписувати документ, який готували на Фанарі у співпраці з МЗС", - йдеться в повідомленні.За словами одного зі співрозмовників, заява переважно мала стосуватися екологічної тематики, адже Варфоломій відомий своєю діяльністю у цій сфері, його навіть часто неформально називають "Зеленим патріархом".Співрозмовники не змогли пояснити, чому Офісу президента не сподобалася заява на екологічну тему, і зазначають, що там не було політичних провокаційних формулювань.Після зустрічі Зеленський практично не спілкувався з журналістами, які зібралися в патріархії.В Офісі президента відмовилися відповісти на питання видання, чому не було підписано спільну заяву.Нагадаємо, у четвер Зеленський зустрівся з патріархом Варфоломієм. Глава держави заявив, що влада не повинна втручатися в церковні справи і подякував главі Вселенського патріархату за підтримку України. У свою чергу Варфоломій вкотре підтвердив підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp