Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США і "Талібан" завершили переговори про мир

12 серпня 2019 р., 13:56

Учасники переговорів після восьмого раунду перейшли до етапу консультацій зі своїми лідерами.

Представники США і руху "Талібан" перейшли до етапу консультацій зі своїми лідерами після восьмого туру переговорів для завершення 18-річної війни в Афганістані. Про це повідомляє RFE/RL з посиланням на "Талібан".

"(Переговори, - ред.) були довгими і корисними, обидві сторони вирішили проконсультуватися зі своїми лідерами і старшими за званням щодо подальших кроків", - сказав представник угруповання Забінулла Муджагід.Американська сторона не прокоментувала завершення переговорів.У той же час, спецпредставник США в Афганістані Залмай Халілзад написав у Twitter з нагоди мусульманського свята Ід аль-Адха (Свято жертвопринесення): "Я сподіваюся, що це останнє Свято жертвопринесення, яке Афганістан зустрічає у війні".Відомо трохи деталей домовленостей, але угода між США і талібами охоплюватиме виведення іноземних сил з Афганістану в обмін на гарантії талібів, що країна не стане притулком для інших екстремістських груп.Відзначається, що до цього таліби відмовлялися вести переговори з підтримуваним Заходом урядом у Кабулі, називаючи його "маріонетковим режимом".Нагадаємо, 3 серпня в столиці Катару Досі проходив восьмий раунд переговорів США і представників "Талібану". Американці хочуть досягти мирної угоди, а не домовленості про виведення військ, зазначив спецпредставник США по Афганістану Залмай Халілзад.Як відомо, президент США Дональд Трамп має намір вивести американські війська з Афганістану до президентських виборів, які відбудуться в 2020 році. Про це повідомив держсекретар Майкл Помпео. Наразі в Афганістані знаходяться близько 20 тисяч військовослужбовців НАТО, в тому числі, 14 тисяч американців.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp