Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перекваліфікація: які пошукачі нею цікавляться та в яких профсферах хочуть себе реалізувати

13 серпня 2019 р., 15:05

«Останніми роками працював за іншою спеціальністю. У даній спеціальності досвіду немає»

– Все частіше у резюме пошукачів можна знайти подібну фразу. Hh.ua | grc проаналізував, які кандидати активніше дивляться в бік перекваліфікації, яка робота їх цікавить та на яку заробітну плату вони претендують.

Абсолютна більшість (64%) респондентів, згідно з опитуванням, проведеним кілька років тому серед користувачів порталу hh.ua | grc, не працюють за спеціальністю, яку опанували у ВНЗ: 44% працюють зовсім в іншій сфері, а ще 20% частково пов'язані з отриманим дипломом. А опитування 2016 року показало, що кожен десятий працював за профілем деякий час після випуску з вишу, але вже згодом змінив професію.

Так, згідно з аналізом бази резюме, серед користувачів, які мають за плечима певний досвід і наразі намагаються реалізувати себе в іншій сфері, найбільшим попитом користуються такі галузі, як «IT, Інтернет, Мультимедіа», «Адміністративний персонал» та «Продажі». Майже кожен десятий пошукач цікавився вакансіями маркетологів і PR-менеджерів, а 7% – роботою у банківській галузі.

При цьому абсолютну більшість серед пошукачів, які зазначають про бажання реалізувати себе у новій сфері, складають кандидати віком 18-30 років, трохи менше (43%) припадає на категорію 31-40 років. Найактивнішими у питанні пошуку такої роботи є досвідчені фахівці, за плечима яких понад 6 років стажу, 28% становлять кандидати з досвідом від 3 до 6 років, а майже кожен п’ятий є спеціалістом зі стажем до 3 років.

Якщо говорити про зарплатні очікування, то чверть пошукачів розраховує на оплату у діапазоні від 4 000 до 9 000 грн, 30% – від 9 000 до 14 200 грн, а майже кожен третій – від 14 500 до 19 400 грн. При цьому треба враховувати, що на зарплатні очікування впливає як досвід роботи у конкретній сфері, так і побажання щодо графіка роботи. Наприклад, серед кандидатів, які розглядають перекваліфікацію, лише трохи більше половини (54%) готові працювати повний день, а кожен третій цікавиться дистанційною роботою або зайнятістю з гнучким графіком.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp