Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Піками Боржавських полонин – в піку вітрякам на Боржаві

14 серпня 2019 р., 16:20

Назва походу є символічною, оскільки оне стихає суперечка довкола долі альпійських лук цього гірського пасма

Журналісти, які входять до Незалежної медіа-профспілки України, цими вихідними (17-18 серпня) здійснять дводенний похід Боржавськими полонинами. Профспілкова організація НМПУ відзначить 12-ту річницю попереднього походу на Блоржаву: він відбувся 2007 року на рубежі червня й липня.

Назва походу є символічною, оскільки оне стихає суперечка довкола долі альпійських лук цього гірського пасма. І до вирішення проблем, які хвилюють дуже багатьох, ще далеко.

Ті мас-медійники, які ще не встигли побувати на Боржавських полонинах, зможуть оцінити їхню красу і велич. Водночас краще зрозуміють ключову проблему цієї місцевості – можливу забудову гірського пасма вітровими електростанціями (ВЕЛ). Ті ж, хто вже бував на Боржаві, зможуть освіжити свої враження. І усі разом – додадуть собі здоров’я та витривалості.

Маршрут проляже від Воловця до вершин Великий Верх і Стой, з ночівлею у наметах. Провідником виступить Сергій Грига – голова Асоціації сприяння розвитку туризму «Шипот», відомий гід і популяризатор туризму в Карпатах. Сергій Васильович очолював похід і 12 років тому. В групі були два десятки осіб.

І все-таки це – не дежавю. Це - окреме сходження, і до нього треба ставитися з усією серйозністю. Саме через це в похід запрошуються ті, хто годен витримувати підвищені фізичні навантаження, а також на два дні обмежити свої гастрономічні потреби похідним варіантом. Адже все доведеться нести на своїх плечах.

Трансфер до Воловця – електричка Ужгород-Львів. Назад – той самий вид транспорту. Похід не обіцяє бути затратним, тому матеріальний бік справи вирішується легко. А от наявність туристичного спорядження – обов’язкова. Ним учасники не забезпечуються. Про те, що треба з собою мати, повідомимо окремим листом.

Листи-побажання можна надсилати на електронну адресу медіа-профспілки. І на завершення: похід відбудеться за хорошої погоди, Сподіваємося, що вона не підведе.


З повагою,

Василь БЕДЗІР,

голова Ужгородської організації НМПУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp