Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завтра суд в Ужгороді розгляне справу щодо будівництва міні-ГЕС на Шопурці на Рахівщині

14 серпня 2019 р., 17:10

Окружний суд в Ужгороді розглядає резонансну справу щодо скандального спорудження міні-ГЕС на закарпатській Рахівщині, проти якого консолідовано виступила місцева громада, небайдужа громадськість, природоохоронна, наукова і спортивна спільнота

Завтра, в четвер, 15 серпня о 11:00, у Закарпатському окружному адміністративному суді під головуванням Ярослави Калинич відбудеться розгляд по суті «гесівської» справи №260/219/19 за позовом представника забудовника Ігора Мандзюка до Великобичківської селищної ради про визнання дій протиправними та скасування рішення загальних зборів селища Великий Бичків щодо будівництва міні-ГЕС на річці Шопурка.

На попередньому засіданні, 15 липня, юрист Великобичківської селищної ради Володимир Гучканюк одноосібно вирішив визнати позовну заяву представника забудовника МГЕС. Однак, враховуючи заперечення місцевих жителів та представника екологічної організації як третіх осіб, суд відмовив у визнанні позову, закрив підготовче провадженя і призначив справу до розгляду по суті на 15 серпня.

Опісля даного інциденту, на підставі скарг мешканців і очевидне лобіювання юристом сільради В.Гучканюком в суді інтересів забудовника, а не громади Великого Бичкова, його було звільнено. Окрім того головою селища Йосипом Божуком був надісланий лист до суду, в якому сільрада чітко зазначила, що позов Мандзюка І.В. не визнає і просить відмовити в його задоволенні.

Нагадаємо громадськості, що громада Великого Бичкова, що на Рахівщині, наукова спільнота та спортивні рибалки, екологи та громадські правозахисники Закарпаття виступають категорично проти даного екологічно-небезпечного гідробудівництва і сподіваються, що суд захистить річку #Шопурка від горе-інвесторів та їхні екологічні права на безпечне довкілля.

Ігор Мандзюк, юрист одного із забудовників, який запланував будівництво на Шопурці п’ять із семи міні-гідроелектростанцій, просить суд скасувати рішення загальних зборів селища Великий Бичків від 26 січня 2019 року, на яких громада селища проголосувала проти побудов мініГЕС на річці Шопурка (600 людей висловилося "проти" спорудження МГЕС і лише 1 - "за").

На 13-ти кілометрах цієї гірської притоки річки Тиса так звані "інвестори" збираються побудувати каскад із 9 МГЕС - 7 у Великому Бичкові й 2 в Кобилецькій Поляні.

Громадський правник Віталій Грегор

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp