Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кілька фактів про втрачений курорт краю

15 серпня 2019 р., 16:50

Такі реалії

Солотвино колись вважали одним із чудес Закарпаття, адже за своїми цілющими властивостями його вода перевершує води і грязі Мертвого моря.

Не дивлячись на статус «Втраченого курорту», для безлічі українців та іноземців це досі популярна зона відпочинку.

– Солотвино може похвалитися дуже тривалою історією. Вважається, що цей населений пункт один з найдавніших на Закарпатті. Згідно з даними істориків, тут добували сіль вже в II столітті нашої ери.

– На території Солотвино були знайдені римські монети II – IV століть нашої ери, що свідчить про торгівлю з Римською імперією, також археологи виявили меч пізньої епохи бронзи.

– Незважаючи на знахідки археологів, перша згадка про Солотвино датується всього лише 1360 роком. Тоді населений пункт фігурував в королівській грамоті, в якій було зазначено, що Солотвино перейшло у власність воєводи Драгуша.

– Спочатку населений пункт на території Солотвино називався Златіна. Вперше ця назва зустрічається в офіційному документі 1409 року.

– Незважаючи на те, що сіль в Солотвино добувають мало не з II століття нашої ери, систематизований видобуток солі почався тільки з другої половини XVIII століття. Так, згідно з даними, в 1860 році видобули 160 тис. центнерів солі, а в 1900-му – 484.

Це ще не весь перелік фактів про Солотвино,-йдеться у повідомленні Туристичний бренд Закарпаття


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp