Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Капуркова книжка» була в універсальній науковій бібліотеці

15 серпня 2019 р., 19:15

У середу, 7 серпня, біля воріт заднього дворика обласної універсальної наукової бібліотеки впродовж дня тривала вулична акція «Капуркова книжка».

Ідея полягала в тому, щоб безкоштовно обміняти будь-яке зі своїх прочитаних видань на нове.

Організатори, анонсуючи подію, просили приносити тільки художню літературу в хорошому стані – бажано видання після 2000-х років та виключно українською мовою.

Дизайнер Маріанна Макарович розповіла, що принесла антиутопію «Покора» француза Мішеля Уельбека. Це роман про те, що загравання в толерантність із мусульманами веде до їх повного домінування й асиміляції французів – на прикладі історії про одного викладача з відомого університету. Віддала й «Голову Якова» Любка Дереша. Натомість узяла Марка Аврелія й коротку прозу Євгена Ліра «Підземні ріки течуть». Жінка зазначила, що читання «вживу» ніколи не замінять смартфони чи електронні книги.

На стенді були коротка проза сучасних авторів, кілька видань на історичну тематику. Один чоловік приніс наукову працю, що не входило в умови акції, але організатори дозволили обміняти, а його примірник узяли для бібліотеки.

Працівниця ЗОУНБ Євгенія Напуда відзначила, велику зацікавленість заходом: приходило багато людей, дехто просто дарував книжки. Стенд упродовж дня оновився разів 6, орієнтовно понад 100 екземплярами. Такі акції планують проводити й у подальшому.

Оксана ШТЕФАНЬО



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp