Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

16 новачків «Говерли» чекають на відновлення чемпіонату

15 березня 2014 р., 15:09

Вимушений відпочинок. Саме так можна охарактеризувати ситуацію в головному футбольному колективі Закарпаття. Через останні події в Україні чемпіонат вирішили призупинити.

Зрештою, якщо футболісти й можуть грати, то ось безпеку на стадіонах у проблемних нині регіонах гарантувати важко. Проте навіть за відсутності офіційних матчів життя навколо ужгородського клубу вирує.

Бразилець із Молдови та болівієць 

Головна новина для закарпатського клубу – реєстрація нових гравців у офіційній заявці Прем’єр-ліги. В цьому плані наш колектив як завжди здивував. «Говерла» заявила на другу половину сезону аж 16 нових футболістів. Хто це? Звісно, про новачків Максима Шацьких, Максима Фещука, Сержа Акакпо, Олега Герасимюка та Гегама Кадимяна ми вже неодно­разово писали. Про­те в списку є чимало взагалі маловідомих прізвищ. Так, закарпатський клуб устиг підписати бразильського захисника 27-річного Фернандо Перейра Уолласа, який до цього часу чимало пограв у Європі. Футболіст досить добре себе зарекомендував у складі лідера молдовського чемпіонату – тираспольського «Шерифа», потім здобував славу в чемпіонаті Норвегії та Бельгії. Враховуючи кадровий дефіцит у захисті «Говерли», цей футболіст мав би принести користь команді. Ще один маловідомий новачок – Вісенте Арзе з Болівії. Цей 28-річний півзахисник також помандрував достатньо: від Канади до Ірану. Що цікаво, він є гравцем національної збірної Болівії. До речі, з цієї країни в Україні ще ніхто не грав у футбол. 

Один прийшов, інший – утік 

Ще один новачок – Микола Вечурко. В. Грозний вирішив підписати перспективного 22-річного футболіста зі зник­лого з «прем’єр-лігівської» карти київсь­кого «Арсенала». Також на перспек­тиву підписали ще одного голкіпера. Відтепер компанію Дмитру Бабенку та Олександру Надю складе 21-річний Олексій Шевченко – спортсмена орендували з київського «Динамо». Між іншим, він є голкіпером молодіжної збірної України. Щоправда, чи вдасться йому потіснити їх із основи – ще під питанням. 
Окрему увагу серед новачків слід звернути ще на двох футболістів із українським паспортом. Мова йде про В’ячеслава Шарпара та Руслана Степанюка. Перший також постраждав від ліквідації столичного «Арсенала», хоч і належить харківському «Металісту». Хороший досвідчений опорник виявився непотрібним своїй команді та довго шукав нове місце роботи. Проте опинився саме на Закарпатті, з’явившись у стані ужгородців лише під час третього заключного збору. Чи «приживеться» він у новому колективі – покаже час. 

Що стосується Степанюка, то це дуже перспективний 21-річний нападник. Минулого сезону він став кращим бомбардиром алчевської «Сталі» в Першій лізі. Про його потенціал свідчить хоча б той факт, що перші збори цього міжсезоння футболіст провів у складі віце-чемпіона харківського «Металіста». Проте угоду з цим клубом так і не підписав – цілком імовірно, через економічні потрясіння та майбутню відставку головного тренера Мирона Маркевича. Тепер цей футболіст буде намагатися радувати фанів ужгородської «Говерли». Також  клуб вніс у заявку молодих закарпатських гравців, таких як Олексій Майборода, Станіслав Лютенко, Ігор Бровко, Сергій Лендєл, Михайло Цебро. Правда, ці футболісти, скоріш за все, набиратимуться досвіду в дублі закарпатського клубу. 

А ось хто з новачків не буде грати – так це бразильський захис­ник Дірсеу. З’явилася інформація, що футболіст вирішив розірва­ти угоду через… події в Україні. В клубі його відпустили. Таким чином, підписавши угоду на 2 роки, Дірсеу так і не зіграв за «Говерлу» жодної гри. Через неспокійну ситуацію, до речі, команду можуть покинути й інші іноземці…

Чекають на спаринги

Наразі закарпатські футболісти готуються до ігор чемпіонату в Ужгороді. «Команда тренується, ми не розпускаємо спортсменів, – пояснив головний тренер ФК «Говерла» В’ячеслав Грозний. – Планували поїхати на тренувальний збір до Дебрецена, але не в усіх гравців є візи. Можливо, до нас приїдуть словацькі або ж угорські команди, й організуємо товариські матчі. Або українські команди прибудуть на тренувальний збір до Закарпаття, тож буде можливість провести спаринг. Ми, як і вся країна, також перебуваємо в форс-мажорних обставинах. На мій погляд, березневі матчі можна перенести на червень і спокійно догравати сезон. Вірю, що впродовж цього місяця все владнається й чемпіо­нат поновиться. Футболісти розуміють складність ситуації. Хочемо, щоб ситуація стабілізувалася й можна було впевнено дивитися в майбутнє».     

Денис ФАЗЕКАШ. Закарпатська правда


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp