Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нацбанк пояснив, чому зміцнюється гривня

20 серпня 2019 р., 13:42

У центробанку назвали три фактори, що впливають на ревальвацію української валюти в 2019 році.

В Україні кілька місяців триває зміцнення гривні, чому сприяли низка факторів. Про це заявив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб, повідомляє Економічна правда у вівторок, 20 серпня.

"Перший фактор - поведінка нерезидентів. Ми бачимо збільшення попиту нерезидентів на українські ОВДП. Вкладення нерезидентів на сьогодні становлять близько 92 млрд грн", - говорить Сологуб.

Він вважає, що інтерес нерезидентів до українських цінних паперів - не короткострокове явище.

"Ми намагаємося контролювати структуру погашення. Цінних паперів з річним терміном погашення в портфелі нерезидентів третина. Нерезиденти вкладаються в довгі папери", - додав він.

"Друга причина зміцнення гривні - нормальна макроекономічна ситуація в Україні помножена на адекватну монетарну і фіскальну політику", - сказав Сологуб.

Раніше українські банкіри дали прогноз щодо курсу гривні до кінця року. Експерти вважають, що в цьому році терміни сезонної девальвації гривні можуть зміститися на більш пізній термін, різкого зниження курсу не очікується.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp