Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чотири станції моніторингу радіації в РФ припинили передавати дані

20 серпня 2019 р., 13:50

Міжнародна організація, яка контролює ядерні випробування, перестала отримувати дані про рівень радіації від чотирьох російських станцій.

Уже чотири розташовані в Росії станції, які відстежують радіоактивні частинки в атмосфері, припинили передавати дані в Організацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ОДВЗЯВ). Про це в понеділок, 19 серпня, повідомляє телеканал CNN.

За твердженням організації, спочатку дві моніторингові радіонуклідні станції в Дубні й у Кірові припинили передавати їй дані через два дні після вибуху на полігоні під Сєвєродвінську, що стався 8 серпня - під час випробувань ракети з радіоізотопним джерелом живлення."Відповідно до діючих правил, ОДВЗЯВ зв'язалася з операторами станцій за першої можливості. Вони повідомили про проблеми зі зв'язком і мережею, і ми очікуємо повідомлень про те, коли робота станції і / або системи зв'язку буде відновлена ​​в повному обсязі", - заявив прессекретар організації.

Також високопоставлений співробітник ОДВЗЯВ повідомив CNN, що 13 серпня припинили передавати дані радіонуклідні станції в Білібіно в Чукотському АО й у Залесово в Алтайському краї."Літаючий Чорнобиль". Яка ракета вибухнула в РФНагадаємо, 8 серпня на полігоні в Архангельській області стався вибух під час випробування рідинного реактивного двигуна. У результаті загинуло семеро людей - п'ятеро співробітників Росатому і двоє представників Міноборони РФ.Пізніше повідомлялося, що Норвегія виявила радіацію на кордоні з Росією. Радіацію виявили через три дні після вибуху в Архангельській області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp