Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З індонезійської в'язниці втекли 258 ув'язнених

20 серпня 2019 р., 13:55

В'язні втекли під час масових заворушень через конфлікт між індонезійцями і папуасами.У провінції Західне Папуа на сході Індонезії в ході масових протестів втекли 258 ув'язнених.

Про це у вівторок, 20 серпня, повідомив прес-секретар керівника управління виправних установ країни Аді Кусманто, пише Reuters.

"Після підпалу державних установ (маніфестанти) вирушили до будівлі в'язниці. Вони кидали каміння, провокуючи в'язнів на втечу", - заявив Кусманто. За його словами, 258 ув'язненим вдалося втекти, деяких з них затримали.

Кусманто додав, що в результаті нападу протестувальників був поранений один з охоронців пенітенціарної установи.

Напередодні в ході масових акцій протесту демонстранти перегородили основні вулиці міста Манокварі, заблокувавши рух транспорту. За повідомленнями ЗМІ, маніфестанти підпалили будівлю місцевої законодавчої ради та кілька машин. Сили правопорядку ведуть розслідування обставин події. Даних про підозрюваних або затриманих поки не надходило.

Як повідомляє газета The Jakarta Post, масові заворушення спровокував конфлікт між індонезійцями і папуасами, який 18 серпня стався на острові Ява. За даними видання, кілька жителів міста Сурабая звинуватили приїжджих в небажанні відзначати День незалежності Індонезії. В ході подальших сутичок невідомі почали жбурляти каміння в гуртожиток, де проживали папуаси. Зазначається, що нападники супроводжували свої дії расистськими висловлюваннями.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp