Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Данія та Гренландія посилюють оборонні зв'язки на тлі пропозицій Трампа

23 серпня 2019 р., 23:57

Данія та Гренландія домовилися посилити співпрацю у галузі безпеки та оборони, посилаючись на зростаючу стратегічну роль арктичного регіону

Про це повідомляє Bloomberg.

"Данія та Гренландія домовилися посилити співпрацю у галузі безпеки та оборони, при цьому посадовці посилаються на зростаючу стратегічну роль арктичного регіону", - йдеться у повідомленні.

Угода, оголошена у п’ятницю в Копенгагені, передбачає плани проведення спільних військових навчань та навчань рятувальників. Минулого тижня Данія надіслала 38 пожежників до Гренландії, щоб допомогти загасити пожежу біля Сісіміута, у західній частині острова, що почалася на початку липня.

"Присутність командного штабу Міністерства оборони Данії у Арктиці та північній Атлантиці буде ще важливішим у наступні роки, оскільки геополітичне значення Арктики зростає", - зазначається у заяві Міністерства оборони Данії.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив про наміри “купити” Гренландію. За даними ЗМІ, США, нібито, готові були запропонувати Данії велику одноразову виплату та надавати гренландській автономній владі 600 мільйонів доларів щорічно на підтримку економіки та соціальної сфери острова.

Голова уряду Данії Метте Фредеріксен заявила, що Гренландія не продається, та висловила сподівання, що президент США жартує, й назвала це «абсурдною дискусією». У відповідь Трамп скасував свій візит до Данії.









Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp