Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Всора в облдержадміністрації підписали грантові угоди в рамках реалізації програми транскордонного співробітництва

30 серпня 2019 р., 10:30

29 серпня у малому залі облдержадміністрації відбулася зустріч і підписання грантових угод у рамках реалізації Програми транскордонного співробітництва «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна»

Голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко привітав на закарпатській землі Оскара Шестака – голову загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег, голову ЄОТС ТИСА та Арона Сокача – голову Спільного Технічного Секретаріату Програми HUSKROUA та всіх гостей урочистого заходу.

Програма транскордонного співробітництва «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна» завершила свій період 2007 – 2013 років. За цей час у нашому регіоні було реалізовано понад 80 проектів на загальну суму близько 26 млн євро.

– У 2017 році відбулися два конкурси проектів вже нового періоду Програми HUSKROUA, розрахованого на 2014 – 2020 роки, – повідомив Ігор Бондаренко. – За їх результатами у Закарпатті буде реалізовано чотири великих інфраструктурних проекти, які будуть профінансовані з коштів ЄС.

Зокрема, заплановано модернізацію дороги між Закарпатською областю і Пряшівським краєм Словаччини, будівництво полігону твердих побутових відходів і заводу з переробки сміття в с. Яноші Берегівського району, будівництво дамби і берегоукріплення на р. Тиса,збереження лісів у прикордонній зоні зі Словаччиною, а також 25 малих проектів, за якими в Закарпаття буде залучено близько 9 млн євро.

Сьогодні у нас відбувається урочиста церемонія підписання п’яти грантових угод, яким я бажаю успіху та ефективної реалізації. Хочу запевнити вас, що втілення всіх цих проектів буде під моїм особистим контролем та максимальним сприянням для спільного досягнення намічених цілей.

Відтак сторони поставили свої підписи і скріпили печатками документи та запевнили у подальшій співпраці.


Преса ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp