Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кількість загорянь сухостою невпинно збільшується. Рятувальники закликають бути обережними з вогнем у період спеки!

30 серпня 2019 р., 13:25

Неодноразові звернення вогнеборців Закарпаття щодо пожежонебезпечного періоду та відповідальне ставлення з вогнем у період спеки, на жаль, результату не дають

Кількість загорань сухостою та сміття на відкритих територіях невпинно збільшується. Тільки за минулу чергову добу підрозділи ДСНС виїжджали на гасіння 16 пожеж, 11 з яких це… Сумнозвісна суха трава, сміття та інший мотлох на відкритих територіях.

Першими у списку спалених територій ідуть мукачівські екосистеми, адже впродовж доби тут зафіксовано 4 пожежі. Далі, Виноградівський та Ужгородський райони, де тричі горіли сухостої на відкритих територіях. Виникали подібні пожежі й на високогір’ї Закарпатської області - у Великоберезнянському районі. Тут зафіксовано один випадок.

Прикро, що громадяни не переймаються цією проблемою, та відносяться до цього вкрай безвідповідально. Та кількість родючих ґрунтів, тварин, птахів та комах, що гинуть у вогняних пастках, а також реальні випадки коли ці «незначні» пожежі призводять до трагедій, мали б вже сколихнути ментальність населення та змусити більш відповідально відноситись до пожеж у екосистемах.

Сподіваємось, що невдовзі закарпатці все ж зрозуміють, що треба бережливо відноситися до природи і того що їх оточує.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp