Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пожежі в Канаді знищили майже два мільйони гектарів лісу

30 серпня 2019 р., 22:36

Протягом цього року лісові пожежі у різних регіонах Канади знищили більше 1,8 млн га лісів, що дорівнює площі Рівненської області

Про це повідомляє CTV News.

“Загалом цього року в Канаді було 3 873 лісові пожежі, що разом знищили більше 1,8 млн га території”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше - 955 - пожеж цьогоріч було у провінції Альберта.

“Найбільша пожежа поблизу ріки Чакег зумовила весною евакуацію близько 10 тис. людей. Станом на четвер пожежа займала площу у 350 тис. га - приблизно стільки ж, як місяць тому, та вважалася взятою під контроль”, - повідомляє CTV.

Усього ж нині на території країни палає понад 300 пожеж, однак більшість із них - у віддалених й малозаселених регіонах.

Як повідомлялося, у 2016 році руйнівна пожежа на півночі Альберти частково знищила місто МакМюрей з населенням у 80 тис. осіб. Пожежа тривала більше року та завдала збитків майже на 4 млрд дол., що стало антирекордом природних катаклізмів у Канаді. На щастя, завдяки масовій евакуації та іншим запобіжним заходам, людських жертв вдалося уникнути.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp