Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виявлений в Укроборонпромі агент отримав дев'ять років в'язниці

31 серпня 2019 р., 19:49

Під час проведення досудового розслідування агент визнав свою провину і підписав угоду з прокурором.

До дев'яти років позбавлення волі засуджений агент російської військової розвідки, який працював на одному з підприємств державного концерну Укроборонпром. Про це повідомляє СБУ в суботу, 31 серпня.

"Співробітники контррозвідки встановили, що житель Запоріжжя був завербований у 2014 році на тимчасово анексованій території АР Крим кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ для підтримки ідей «русского міра», а також був матеріально зацікавлений", - нагадали в СБУ.

Зазначено, що зловмисник за гроші збирав для російської спецслужби інформацію про різні аспекти функціонування підприємств вітчизняного ОПК і соціально-політичну обстановку в Запорізькій області.

"Зібрані дані розвідки він посилав через відпрацьовані йому офіцером ГУ ГШ ЗС РФ канали електронного зв'язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Республіки Білорусь і тимчасово анексованого Криму. Правоохоронці затримали агента при перетині державного кордону з матеріалами розвідувального характеру і вилучили прихований магнітний носій інформації (мікро-SD), на якому містилися зібрані для передачі за завданням російської сторони розвідувальні відомості", - зазначили в СБУ.

За даними спецслужби, агент визнав свою провину і підписав угоду з прокурором про визнання винуватості, яке було передано в суд для винесення вироку.

В результаті Шевченківський районний суд міста Києва визнав фігуранта справи винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею про державну зраду (ч.1 ст.111 КК України), і призначив покарання у вигляді дев'яти років позбавлення волі.

Раніше в СБУ повідомили про затримання агента ФСБ в Маріуполі. Офіцер запасу ЗСУ був завербований на території РФ у 2017 році кадровим співробітником ФСБ Росії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp