Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виноградів святкує скромно

28 серпня 2014 р., 16:22

Традиційний День міста відзначають не з таким розмахом, як завжди.

Два роки тому Виноградів відзначив свій 750-ий день народження відкриттям нового фонтану.

Сьогодні ж свято , котре традиційно припадає на День Успіння Пресвятої Богородиці, проводили менш скромно. Як пояснили у виноградівській міськраді, це пов'язано з тими подіями, які зараз відбуваються у країні. Саме тому не проводився і традиційний гала-концерт “Кришталеві Грона”. Втім сам конкурс відбувся, але він проходив менш масштабно, як і нагородження переможців.

На День Міста виноградівці дружньо відправилися до церкви, біля якої з приводу свята розбили міні-ярмарок з традиційними пацьорками, “лизанками” та дитячими дрібничками.

Окрім того навпроти будівлі РДА проходив ярмарок “Майстри Виноградівщини”. В'язані, вишивані, керамічні вироби чергувалися тут з паперовими витворами, а також з іншим хенд-мейдом.

Ще виноградівці могли придбати тут сувеніри на підтримку закарпатських військових.

Фоторепортаж з події дивіться тут.

Довідка:


Виноградів (до 1946 р. — Севлюш, Сивлюш) — місто районного значення в Закарпатській області. Севлюш вперше згадується в 1262 році, коли Іштван V надав містечку статус вільного королівського міста. Сама ж назва «Севлюш» з'явилася в XV столітті, що в перекладі з угорської означає «виноградний». 1946 року Севлюш перейменований у Виноградів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp