Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Джонсон втратив більшість у британському парламенті, можливі дочасні вибори

3 вересня 2019 р., 22:23

Голова уряду Британії Борис Джонсон втратив більшість у парламенті перед розглядом депутатами подальших дій щодо Brexit, і така ситуація може призвести до дочасних виборів найближчим часом

Про це повідомляє AFP.

"Голова уряду Борис Джонсон у вівторок втратив більшість у парламенті перед розглядом парламентаріями подальшого шляху щодо Brexit, що може призвести до позачергових виборів протягом найближчих тижнів", - йдеться у повідомленні.

Джонсон засудив план законодавців щодо блокування його стратегії Brexit як "капітуляцію" та заявив, що це підірве його намір домовитися про нову, вигіднішу угоду про вихід з ЄС. Напередодні першого голосування у Палаті громад у вівторок ввечері Джонсон сказав: "Не існує обставин, за яких я сприйму щось подібне".

Його помічники вже попередили, що поразка намірів прем'єра змусить його призначити дочасні вибори перед вирішальним самітом ЄС 17-18 жовтня - лише за тиждень до Brexit.

Як повідомлялося, депутати британського парламенту сьогодні проведуть голосування за план, спрямований на те, щоб заблокувати можливість виходу країни з ЄС без угоди. Раніше британський прем’єр заявив про готовність вдатися до позачергових парламентських виборів, якщо депутати, налаштовані заблокувати "жорсткий" Brexit, проголосують проти планів уряду.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp