Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ігор Бондаренко разом з керівниками Виноградівщини врегульовували питання вивезення побутових відходів

4 вересня 2019 р., 10:50

Ось таке питання...

Нагальне питання щодо вивозу твердих побутових відходів від населення Виноградівського району та пошук місць для їх захоронення було предметом обговорення під час зустрічі голови Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка з в.о.голови Виноградівської РДА Наталії Костелеби-Веремчук та голови Виноградівської райради Віталієм Любкою.

Як поінформувала Наталія Юріївна, ТОВ «АВЕ Виноградово» з 2006 року обробляло тверді та рідкі відходи. Підприємство має спеціалізований транспорт та укомплектований штат працівників. У власності товариства є 8 сміттєвозів, ущільнювач сміття тощо.
- Впродовж кількох років захоронення побутових відходів, зібраних від населення району, завозилося на Виноградівське міське сміттєзвалище. Через відмову Виноградівської міської ради у складуванні відходів, зібраних від сільських населених пунктів району на міському сміттєзвалищі, починаючи з 2017 року побутові відходи майже три роки вивозилося за межі району, а саме Мукачівське міське комунальне підприємство «Чисте місто» приймало сміття на свій полігон, - розповіла очільниця Виноградвської РДА.

За словами Віталія Любки, щороку з місцевого бюджету надавалася дотація ТОВ «АВЕ Виноградів» за перевезення сміття від Виноградова до місця призначення. Обсяг субвенцій торік склав 1 млн 700 тис грн, з яких 1 млн 300 тис грн – районний бюджет та 400 тис грн. – сільські бюджети.
Звучало й те, що річний обсяг збирання та перевезення твердих побутових відходів на території району минулого року становив 56,9 тис.м3. Наприкінці липня п.р. підприємство «Чисте місто» листом повідомило ТОВ «АВЕ Виноградово» про відмову у продовженні укладеного договору, згодом з серпня дане підприємство припинило збір та вивезення побутових відходів з населених пунктів Виноградівщини.

Наразі Виноградівською РДА спільно з органами місцевого самоврядування проводиться пошук місць для організації перевантаження твердих побутових відходів для подальшого транспортування на сміттєпереробні комплекси та полігони.
За результатами зустрічі Ігор Бондаренко наголосив на тому, що у світі тверді побутові відходи це вторинна сировина, тобто підлягає переробці. Наприклад, Швеції уже не вистачає власних відходів для переробки, а ми ще до цього часу шукаємо місця видалення відходів!
- Маємо спільно модернізувати інфраструктуру управління відходами та збудувати екологічно-безпечний сміттєпереробний комплекс. Наша кінцева мета – зберегти унікальне навколишнє природне середовище чистим, - резюмував Ігор Самійлович.
Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp