Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Мукачеві лікують людей після інсульту

5 вересня 2019 р., 09:15

В Мукачеві люди проходять реабілітацію після інсульту

Вони заново вчаться ходити, говорити, та виконувати звичайні дії. Кожен крок на шляху до повноцінного життя для людей які перенесли інсульт – як перший. Ця хвороба настає несподівано, й протягом кількох годин може зробити людину інвалідом. Щосекунди у світі інсульт калічить життя однієї людини, і дедалі більше – молодь.

В Мукачівській лікарні створені усі умови для порятунку таких людей. Реабілітація хворого розпочинається в перші 24 години після інсульту – розповіла фізичний терапевт Наталія Гвоздак.

До кожного пацієнта тут індивідуальний підхід. Велику роль медики приділяють ерготерапії – «лікування дією». Ціль ерготерапії – не просто відновити втрачені чи обмежені функції руху та координації, але і заново навчити людину жити в нових для неї умовах. Допомогти їй досягти максимальної самостійності та незалежності в побуті, – пишуть на сторінці Мукачівської міської ради.

Лікар-ерготерапевт займається покращенням якості життя пацієнта, допомагає йому координувати рухи і займатися звичними справами – заново навчитися доглядати за собою: одягатися, роздягатися, митися, їсти, спілкуватися. Та для того щоб людина знову відчула радість життя й стала самостійною потрібен час, багато зусиль, підтримка та любов рідних. Надзвичайно важливо, кажуть лікарі, щоб саме рідні продовжували займатися ерготерапією з хворим вдома, інакше усі їхні зусилля будуть марними.

«Мукачево.today»


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp