Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород набуде еаського смаку

6 вересня 2019 р., 16:30

На кілька днів

На Закарпатті протягом трьох днів – з 6 по 8 вересня –відбуватимуться дні Чешської Республіки. Проведені вперше торік, вони мали великий успіх у жителів і гостей. Ужгорода. Нині фест гості з дружньої країни проводять в Ужгороді знову.

Місце проведення – площа Народна – цікаве вже тим, що розміщена на ній головна адміністративна будівля Закарпатської області була споруджена саме в ті часи, коли край під назвою Підкарпатська Русь входив до складу Чехословацької Республіки. Усі інші будівлі довкола Народної площі в радіусі близько півкілометра входять до так званого «чеського району»: були зведені в стилі конструктивізму.

Відкриття фестивалю зібрало на Народній сотні людей. Привітання виголосили голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко та високі гості з Чехії. Відтак на влаштованій посеред площі великій сцені розпочалися виступи артистів – вокальних і танцювальних гуртів, солістів і рок-групи з Чехії.

Всі три Чеські дні будуть заповнені заходами, що дозволять краще пізнати сучасність і минувшину Чехії. Звичайно, не обійдеться і без знаменитого на весь світ чеського пива, багато різновидів якого закордонні гості привезли з собою. Частуватимуть і апетитними шпекачками-сосисками – теж чеського виробництва.

Василь БЕДЗІР
«Урядовий кур’єр»


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp