Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники нагадують про найважливіше (ФОТО)

6 вересня 2019 р., 16:50

У краї спостерігається невтішна тенденція щодо пожеж в екосистемах. Так, з початку року із 2130 пожеж, 1242 - загорання сухостою, де 27 - в лісових масивах.

З огляду на те, що в краї стоїть тепла й суха погода сухостій продовжує горіти й далі. Так упродовж останньої доби із 12 пожеж, 7 - це суха трава та чагарники. Отож, проводячи позапланове відпрацювання с. Дубриничі Перечинського району, працівники районного сектора ДСНС Закарпаття особливу увагу селян звертали на правилах пожежної безпеки, дотримання яких дозволить уникнути виникнення загорань в екосистемах. Вели мову рятувальники і про правила поведінки в лісі, зокрема під час розведення багать.

А надзвичайники Воловецького райвідділу для того, щоб убезпечити життя земляків від виникнення різного роду надзвичайних подій, провели планову інформаційно-роз’яснювальну роботу в населених пунктах Верб'яж та Завадка.

Під час подворового обходу рятувальники надали рекомендації стосовно необхідності виконання превентивних заходів, спрямованих на недопущення загорань у власних помешканнях. Крім того, вогнеборці розповідали про основні причини виникнення пожеж; наслідки, до яких вони призводять та наводили реальні приклади тих випадків, які виникали на території регіону.

Спілкуючись з активом села, відвідувачами та продавцями торгівельних закладів, а також місцевими мешканцями рятувальники також нагадали і про підступну небезпеку чадного газу та про основні принципи першої допомоги й ознаки отруєння цією сполукою. Також наголосили на основних правилах експлуатації газових приладів, пічного опалення та електрообладнання.

Про безпеку життєдіяльності йшлося і під час позапланового відпрацювання рятувальниками Ужгородського міськрайвідділу с. Тийглаш. Зокрема, під час зустрічі з працівниками закладів соціально-культурного спрямування даного населеного пункту надзвичайники поцікавилися станом первинних засобів пожежегасіння та вміння користуватися вогнегасниками. У ході заходу працівники ДСНС намагалися донести всі ці правила до свідомості громадян, а особливо попередити дорослих про небезпеку залишати без нагляду малолітніх дітей та бути прикладом у вихованні культури безпеки.

На згадку рятувальники залишили всім, з ким мали нагоду поспілкуватися під час цих інформаційно-просвітницьких заходів, листівки з основними правилами пожежної безпеки у повсякденному житті.




У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp