Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Палата лордів схвалила відтермінування Brexit

7 вересня 2019 р., 22:39

Палата лордів британського парламенту схвалила законопроєкт, що зобов'язує уряд відтермінувати вихід Британії з ЄС

Про це інформує у Twitter BBC.

"Палата лордів Великої Британії затвердила законопроєкт, спрямований на блокування можливого неврегульованого Brexit", - йдеться у повідомленні.

"Законопроєкт, покликаний зупинити вихід Британії з ЄС 31 жовтня без угоди про Brexit має стати законом у понеділок, коли він отримає схвалення королеви Єлизавети II", - повідомляє The Guardian.

Цей законопроєкт, розроблений влітку міжпартійним об'єднанням депутатів та внесений на розгляд зали лейбористом Гіларі Бенном, головою комітету з питань Brexit Палати Лордів, пройшов усі етапи розгляду протягом двох днів, без жодних поправок.

Законопроєкт передбачає, що депутати звертатимуться до суду, якщо Джонсон відмовиться просити у ЄС відтермінування Brexit, але наразі не зовсім зрозуміло, як це буде втілюватися на практиці.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Британія має залишити ЄС 31 жовтня за будь-яких обставин, й він не проситиме ЄС відтермінувати Brexit. Напередодні вночі депутати британської Палати громад підтримали законопроєкт, який блокує можливість провести Brexit без угоди 31 жовтня.

Вчора Високий  суд Лондона ухвалив рішення, що Джонсон діяв законно, даючи пораду королеві щодо припинення роботи парламенту з наступного тижня.

Водночас депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євросоюзу без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії досі залишається.

Після цього Королева Єлизавета II схвалила прохання Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту, аби він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди.

9 вересня парламент Великої Британії вдруге голосуватиме щодо того, чи проводити дострокові вибори 15 жовтня. Під час першої спроби, 4 вересня, ідею дострокових виборів, внесену Джонсоном, підтримали 298 законодавців із необхідних 434.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp