Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Італії затримали росіянина за підозрою у крадіжці технологій США

7 вересня 2019 р., 22:45

Топменеджер одного з підприємств корпорації «Ростєх» Алєксандр Коршунов був затриманий 30 серпня в аеропорту Неаполя на запит США

Його підозрюють у крадіжці технологій виробництва двигунів General Electric, повідомляє Радіо Свобода.

«Співробітник оборонної індустрії Росії був заарештований в Італії на запит Сполучених Штатів, за звинуваченнями у спробі крадіжки торговельної таємниці з підрозділу General Electric у штаті Огайо», — йдеться у повідомленні.

Видання пояснює, що 57-річний Алєксандр Коршунов працює в російській державній Об’єднаній двигунобудівній корпорації, а раніше працював також у російському МЗС. Його затримали 30 серпня в аеропорту Неаполя, згідно з повідомленням міністерства юстиції США від 5 вересня.

«Згідно зі звинуваченнями, Коршунов та колишній директор італійського підрозділу General Electric Aviation Мауріціо Б‘янкі наймали на роботу колишніх співробітників General Electric задля підготовки технічної доповіді щодо деталей авіаційних двигунів — з використанням інтелектуальної власності компанії США», — цитує видання кримінальний позов, опублікований 5 вересня.

Радіо Свобода нагадує, що GE Aviation — це один з найбільших у світі постачальників двигунів для цивільної та військової авіації. Поглинання ним італійського виробника авіаційних компонентів відбулося ще 2013 року.

Російське посольство у Вашингтоні повідомило виданню, що російські дипломати відвідували Держдеп США, де висловили «рішучий протест» проти затримання Коршунова, назвавши його «незаконним» і вимагаючи негайного відкликання запиту на екстрадицію.

«США підозрюють, що з 2013 до 2018 року Коршунов і Б‘янкі наймали колишніх співробітників італійського підрозділу GE Aviation для консультативної роботи щодо авіаційних двигунів», — пишуть журналісти.

Відповідно до інформації міністерства юстиції США, вся інтелектуальна власність, вироблена внаслідок цієї консультативної роботи належала Росії.

«Потягом консультування, співробітники ймовірно використовували торговельні таємниці, які належать GE Aviation, для створення своєї технічної доповіді», — цитує видання заяву мін’юсту США.

Об’єднана двигунобудівна корпорація виробляє двигуни для цивільної та військової авіації, а також для російської програми освоєння космосу. Нині компанія працює над створення двигуна PD-14, який має бути встановлений на авіалайнер MC-21.

Корпорацією володіє державний оборонний концерн Росії «Ростех». І перша, і другий — у санкційному списку США.

«Мін‘юст США нині прагне екстрадиції Коршунова до США для судового розгляду. Справу порушено регіональним судом США в Огайо, за місцем розташування штаб-квартири GE Aviation», - повідомляє видання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp