Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Неформальна зустріч про історії успіху бренду «Ужгород»

13 вересня 2019 р., 09:15

Неформальна зустріч «Бренд «Ужгород»: історії успіху» відбулася вчора в рамках святкування Дня Ужгорода

 

Модератором зустрічі виступив відомий закарпатський туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор.

Міський голова Богдан Андріїв, вітаючи присутніх, наголосив на тому, що сьогодні розпочалося святкування Дня Ужгорода та 100-ліття офіційної назви міста «Ужгород». «Просто чудова ідея – зібрати виробників різних продуктів з назвою нашого міста. Ці люди увіковічнили назву Ужгород у різних товарах і завдяки цьому про них чують по всій Україні і за кордоном», – відзначив Богдан Євстафійович.

Федір Шандор представив присутнім людей, вклад яких у популяризацію Ужгорода не лише по всій Україні, а й у світі величезний, це Валентин Штефаньо (торт «Ужгород»), Олександр Коваль (ігристе «Ужгород»), Володимир Гісем (коньяк «Ужгород»), Олексій Мегела (газета «Ужгорода») та Віктор Шостак (ансамбль «Ужгород»). «Кожен із них – жива легенда, – додав Федір Шандор. – Крім того, відзначу, що назва «Ужгород» чи «Ужгородський» нині зустрічається на багатьох товарах, продуктах, є марки, листівки, є галерея «Ужгород», суп і салат «Ужгородський»… Напевно, перераховувати можна довго!»

Відтак кожен із присутніх розповів про створені ними продукти під назвою «Ужгород». Віктор Шостак – керівник ансамблю «Ужгород» – нагадав, що очолюваний ним колектив, створений при Закарпатському обласному краєзнавчому музеї у 1985 році, мав назву «Троїсті музики». «Його кредо було і є до сьогодні одне – пропагування закарпатської народної музики, – розповів Віктор Шостак. – Із 1996 року за підтримки тодішнього директора готелю «Ужгород» колектив почав працювати під назвою «Ужгород». Займалися всупереч різним незгодам, попри скрутне економічне становище, навіть на горищі готелю, але займалися. І сьогодні наш колектив не тільки виступає, а й записує альбоми».

Директор Ужгородського коньячного заводу Володимир Гісем розповів, що історія коньяку з назвою міста над Ужем почалася з того моменту, коли було завершене будівництво продуктопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород». «До цієї дати був випущений коньяк «Ужгород», який нині успішно представляє місто, починаючи від Аргентини і Чилі, Уругваю і Канади аж до Японських островів», – сказав Володимир Васильович.

Відомий ужгородський кондитер Валентин Штефаньо, презентуючи торт «Ужгород» та розповідаючи історію його створення, відзначив: «Я радий, що народився і живу в той час, коли сучасній назві нашого міста 100 років. Інші покоління можуть цьому тільки заздрити, ми можемо це запам’ятати».

Валентин додав, що зараз є кілька варіантів цього десерту, споживач має можливість обирати той, який до смаку. «Коли ж мене питають, чи довеземо до Києва, я кажу: «Ні, не довезете, зазвичай в Чопі він уже закінчується».

На думку Валентина Штефаньо, чим більше на слуху буде Ужгород, тим більше від цього виграватимуть усі ужгородці: «І я особисто вдячний місту, в якому живу, він створив мене як бренд, який в цьому місті існує та розвивається».

Ігристе під назвою «Ужгород» представив винороб Олександр Ковач: «У розпалі виноробний сезон, для мене вже 24-й, і я 24 раз поспіль маю нагоду виготовляти вино. 5 років пішло в мене на проби і помилки, поки в 2013 році вдалося зробити продукт, який би був збалансованим і достойним представити його на розсуд. Об’єми виробництва цього ігристого напою невеликі поки що, для збільшення потрібні значні ресурси. Наразі маємо змогу виготовляти всього 30-40 пляшок в місяць, це фактично все ручна робота. «Бренд «Ужгород» має звучати гордо, він має асоціюватися тільки з якістю!», – додав Олександр Ковач.

Представив єдину міську газету «Ужгород» її головний редактор Олексій Мегела: «Не настільки старий наш бренд, газеті виповнилося всього 20 років. Коли розробляли видання, то вирішили, що газета має бути суто ужгородська – для ужгородців і про ужгородців. Через газету пройшла велика кількість людей, вона мала злети і падіння. Так, останнім часом паперові видання взагалі втрачають популярність, але, незважаючи на це, газета «Ужгород» продовжує існувати, адже вона – єдина газета міста, іншої немає».

Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp