Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто домовляється з командою Зе та кому вдасться посісти крісло мера Ужгорода?

13 вересня 2019 р., 11:20

Після проведення позачергових парламентських виборів до ВРУ, в українському політикумі все активніше обговорюють можливість проведення дочасних виборів до органів місцевого самоврядування

Майже щотижня з вуст предстаників команди Зеленського звучать різні заяви щодо можливої дати проведення місцевих виборів. Хтось обіцяє дочекатися завершення децентралізаційних процесів, дехто ж заявляє про можливість проведення виборів весною, або влітку. Натомість фракція “Слуги народу” підготувала законопроєкт, який дасть старт виборам в м. Київ 8 грудня 2019 року.

Редакція УП також повідомляє, що в Офісі Президента серйозно розглядають ініціативу щодо проведення місцевих виборів по всій Україні цієї ж дати. І хоча в бюджеті непередбачено коштів на такі витрати, в умовах монокоаліції та призначеного нею Уряду – такі питання вирішуються в найкоротші терміни.

Нагадаємо, за законом місцеві вибори в Україні повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.

Зрозуміло, що команду Володимира Зеленського перш за все цікавлять міста-мільйонники – Київ, Дніпро, Харьків, Львів, Одеса, однак враховуючи, що наразі 71% українців задоволені діяльністю Зеленського, то поборотися за крісло міського голови, умовний Зе!Кандидат може в будь-якій точці України.

Відтак і місто Ужгород, зі своїм 1.45 мільярдним бюджетом, очікують цікаві двохтурові вибори міського голови.

Основні претенденти на крісло мера

Віктор Щадей

Найбільш рейтинговішим кандидатом на посаду міського голови вважається Віктор Щадей. За останньою інформацією, влітку соціологія показувала депутату міської ради майже 30% підтримки електорату. Ситуація може дещо змінитися у зв’язку з появою ресурсних кандидатів та претендента на крісло мера від партії “Слуга народу”.

І якщо перемога у першому турі Щадею майже гарантована, у другому турі все буде не так однозначно. Виборець Віктора Щадея – потенційний прихильник команди Зеленського, тож у разі висунення СН авторитетного та ресурсного кандидата – результат виборів передбачити важко.

Загалом Віктор Щадей значно виріс в очах виборців за період поточної депутатської каденції. Народний обранець займався допомогою в організації створення ОСББ, захистом зелених зон від забудовників, висвітленням інформації про крадіжки у стінах мерії та щиро вболівав за розвиток міста. Активно посилив свою присутність у соцмережах, постійно проводить зустрічі з жителями міста.

На виборах до ВРУ підтримав Роберта Горвата, який здобув перемогу на 68 окрузі, тож на місцевих виборах може розраховувати на фідбек від народного обранця.

Півень Андрій

Перед проведенням виборів до Верховної Ради України поширювалися чутки про те, що Андрій Півень балотуватиметься до ВРУ по 68 одномандатному округу від партії Ігоря Смешка “Сила і честь”. Зважаючи на коротку кампанію та низьку впізнаваність, хоча й при значному фінансовому ресурсі, штаб А. Півня відмовився від ідеї рухатися “на Київ”.

Як стало відомо нашій редакції, Андрій Півень має намір поборотися за крісло міського голови Ужгорода. І хоча сам новоспечений політик у вузьких колах розповідає, що ще вагається – рішення про участь у виборах вже прийнято.

На дружніх веб-сайтах почали з’являтися інтерв’ю з Андрієм Півнем, створено публічну ФБ-сторінку з плейсментом на інстаграм та месенджер, проплачується контекстна реклама на веб-сайтах тощо. І хоча соцмережі поки-що опановуються непрофесійно, старт, для посилення в них присутності кандидата, дано.

Достеменно відомо про зв’язки Андрія Півня з представниками Офісу Президента на найвищому рівні, тож навіть, якщо йому не вдасться домовитися про те, щоб партія СН висунула його кандидатом в мери Ужгорода, Півень може розраховувати на умовного Олександра Пекаря в якості свого конкурента від партії Президента. При такому розкладі Півень має всі шанси вийти в другий тур з В. Щадеєм.

Народний депутат Ігор Кривошеєв, який за період короткої передвиборчої парламентської кампанії неочікувано розжився на нову Тойоту Кемрі (100 тис. $ прохав тільки від кандидата по 72 округу), вже повідомив в закарпатському штабі Слуги народу про можливу співпрацю з Півнем.

Сьогодні Півень являється директором потужного заводу з виготовлення вікон “Nobilex” та власником ресторанного комплексу “Чарда”. Раніше працював в Державній прикордонній службі України де в різні часи проходив службу в Чопському прикордонному загоні та в межах Львівської області. Саме робота в ДПСУ ставить під сумнів висунення Півня від партії СН, хоча сам майбутній кандидат публічно розповідає про службу на охороні державного кордону. Більше про кандидата – незабаром на zak-insider.com.

Богдан Андріїв

Парламентські вибори показали крах епохи братів Андріївих.

Навіть при тотальній скупці голосів, в Ужгороді брат мера Андрій Андріїв показав скромні 10%. Це при тому, що електоральну скарбничку кандидата значно підживили “ромські дільниці” та мікрорайон Проспект, де в кандидата була сильна агітаційна мережа. Результат брата мера Ужгорода дзеркально відображає підтримку Богдана Андріїва.

За період мерської каденції Богдан Андріїв запам’ятався ужгородцям скандалами зі знищення архітектурних пам’яток, розкраданням коштів на реставрації “Совиного гнізда”, корупційними схемами з ремонтом доріг будівельними фірмами КБК та Антрол, розкраданням комунального майна, сумнівною якістю бруківки та гранітних плит (які замовлялися з його заводу) та свіжим скандалом з проведенням конкурсу на посаду очільника Ужгородського пологового будинку.

Чи балотуватиметься Андріїв на посаду мера? Сам Богдан Євстафійович заявляє, що ні, однак так само всім розповідав його брат про участь у виборах до ВРУ.

Сергій Ратушняк

У Сергія Миколайовича є сформований ядерний електорат, однак цього разу Ратушняку не вдасться повторити подвиг 2015 року і вийти в другий тур.

Не зважаючи на різного роду інформацію, С. Ратушняк принципово відмовляєтся від скупки голосів, а рейтинг екс-мера Ужгорода паде прямопропорційно появі дивних дописів на його сторінці в соцмережі FB.

Андрій Погорєлов

Син екс-мера Ужгорода Віктора Погорєлова може взяти участь у мерських виборах від політичної партії Опозиційна платформа “За життя” В. Медведчука та В. Рабіновича.

На парламентських виборах Андрій Погорєлов набрав 2188 голосів, а прізвище екс-мера Ужгорода явно не грає на руку, тож про вихід у другий тур не може бути й мови.


***

Виставити свого кандидата може і нова партія С. Вакарчука “Голос”. Певно, що свої сили спробує і Володимир Чубірко та Михайло Чурило, який вітає ужгородців з усіма святами на площинах білбордів. Про політичні амбіції заявляє і нинішній заступник мера Ужгорода Олександр Білак, який нібито збирає команду для походу на місцеві вибори, щоправда впізнаваність кандидата в обласному центрі – менше ніж 1%, а зафіксовані погрози журналістам через свого водія – ставлять під сумнів політичне майбутнє чиновника.

Данко Святослав


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp