Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Львівській ОДА назвали ще одну причину обвалу будинку в Дрогобичі

13 вересня 2019 р., 21:07

При будівництві будинку були допущені серйозні порушення

Причиною обвалу будинку в Дрогобичі 28 серпня 2019 року могли стати порушення при будівництві. Про це заявили фахівці на брифінгу у Львівській обласній державній адміністрації, передає РБК-Україна.

За словами фахівців, руйнування могло відбутися внаслідок того, що середня несуча стіна, на яку опиралися плити в будівлі, була аварійною і до неї постійно проникала вода.

"Під час проведення технічного та візуального обстеження було встановлено, що руйнування відбулось у наслідок того, що середня стіна несуча, на яку опираються дві інші, була у непридатному для експлуатації стані. Після проведення більш детальних експертиз визначили, що вона - аварійна. Сам процес, поштовх, з якого це почалось, потребує більш детального обстеження", - зазначив один з фахівців.

Зазначається, що під час будівництва будинку в 60-х роках була використана невідповідна цегла. Однак для повного встановлення причини фахівцям необхідно здійснити гідрологічні дослідження.

"Це руйнування є специфічне, адже воно - раптове. У ході проведення експертиз ми з’ясували, що цегла, якою збудували несучу стіну - не відповідає нормам. На сьогоднішні, ми склали математичну модель, ЗD модель будівлі, і чекаємо на висновки геологічної експертизи для того, щоб провести подальші розрахунки", - додали вони.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp