Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Петро Грицик на колоритному фестивалі етнічного мистецтва «Лемківська ватра» вручив відзнаки обласної ради

16 вересня 2019 р., 18:05

Минулої неділі у селі Ворочево, що на Перечинщині, відбувся ІХ обласний фестиваль етнічного мистецтва «Лемківська ватра».

За словами заступника голови облради Петра Грицика, який узяв участь у ньому та виступив, мета фестивалю – збереження історичної минувшини лемків, традицій, звичаїв та обрядів, популяризація та розвиток їхньої самобутньої культури.
Святкове дійство проходило на сільському стадіоні. Сюди також завітали: заступник голови ОДА Ярослав Галас, керівники Перечинського та інших районів, депутати різних рівнів, делегації партнерських міст Словаччини та Польщі, митці та ін.

Петро Грицик на колоритному фестивалі етнічного мистецтва «Лемківська ватра» вручив відзнаки обласної ради

Петро Грицик у своїй вітальній промові наголосив на важливості збереження та популяризації унікальної культури лемків. Переказав всім учасникам найсердечніше вітання від голови облради Михайла Рівіса та всього депутатського корпусу краю, побажав міцного здоров’я, добробуту, злагоди в родинах, миру на рідній землі. Зазначив, що столицю крайових лемків – Зарічево та музей-садибу «Лемківська хата» необхідно берегти, як скарб, в якому наче сховані уклад життя, звичаї, традиції та особлива минувшина лемків.

Відтак Петро Васильович вручив відзнаки облради. Так, за вагомий особистий внесок у розвиток культури району, збереження народних традицій, звичаїв, обрядів та з нагоди ІХ обласного фестивалю лемківської культури «Лемківська ватра» Почесною грамотою обласної ради нагороджено Цубину Івана Івановича ‒ Вільшинківського сільського голову Перечинського району, а Грамотою облради вшановано Мегелу Юрія Васильовича ‒ члена Спілки журналістів України, поета, автора поетичних збірок, Коцана Василя Васильовича‒ директора комунального закладу «Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту» Закарпатської обласної ради.
Після урочистої частини всі присутні мали змогу продегустувати традиційні улюблені страви та напої лемків, послухати музику, поспілкуватись біля ватри. Родзинкою святкового столу був торт із «солодкими» символами села Зарічево – прапор і герб. Його спекла в.п.старости Зарічева Оксана Петрова.

У рамках фесту відбувся також конкурс «Міс Лемківчаночка», різні розваги, гуляння, святковий концерт із участю найкращих самодіяльних колективів народної творчості і району.


Виконавчий апарат облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp