Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США і Білорусь обміняються послами після 10-річної перерви

17 вересня 2019 р., 19:55

США і Білорусь ухвалили рішення про відновлення диппредставництва на рівні послів

Про це у вівторок заявив заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, повідомляє Белта."Я хотів би передати привіт від держсекретаря, який попросив мене приїхати, щоб бути присутнім на важливому історичному моменті наших двосторонніх відносин. Після нашої зустрічі ми зробимо оголошення, що будемо обмінюватися послами після такої кількості років без послів", - сказав Гейл.

За його словами, Вашингтон радий, що ця глава у двосторонніх відносинах закінчується.

"Ми закриваємо цю главу через ті кроки, які ваша країна і ви особисто зробили. Також відзначаємо те бачення, яке ви взяли на озброєння - більшої різноманітності як у внутрішніх справах, так і у відносинах із зовнішнім світом. Ми надзвичайно підтримуємо це бачення і зробимо все можливе, щоб допомогти вам на цьому шляху", - наголосив заступник держсекретаря США.

Він зазначив, що США це роблять з метою того, щоб потенціал двосторонніх відносин був реалізований повною мірою. "А також тому, що ми дуже дорожимо цим регіоном і дуже уважно ставимося до загроз безпеці. Також тому, що ми дуже підтримуємо суверенітет і незалежність Білорусі", - додав Гейл.

Як повідомлялося раніше, 17 вересня з візитом до Білорусі прибув заступник державного секретаря США з політичних питань Девід Гейл.

В кінці серпня колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон відвідав з візитом Мінськ, щоб обговорити питання регіональної безпеки і висловити підтримку незалежності Білорусі.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp