Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кабінет Міністрів України планує відновити фінансування проектів за кошти Державного фонду регіонального розвитку

18 вересня 2019 р., 16:05

Кабінет Міністрів України планує відновити фінансування проектів за кошти Державного фонду регіонального розвитку

Про таке вчора, 17 вересня, у Києві повідомила керівник Міністерства Розвитку громад і територій України Альона Бабак під час засідання конкурсної комісії при Мінрегіонбуді.
Під час засідання комісії з відбору інвестиційних проектів регіонального розвитку розглядалися ті проекти, які пройшли попередній відбір до фінансування, але не були досі розпочаті. В Україні таких проектів загалом понад 180. За пропозицією Мінрегіону до виключення було подано 6 проектів Закарпатської області на загальну суму 46 мільйонів гривень. Однак у ході захисту проектів Закарпатській облдержадміністрації вдалося обґрунтувати збереження для регіону п’яти важливих інвестиційних проектів, зокрема будівництва дитсадків у Дротинцях Виноградівського і Тарасівці Тячівського районів, реконструктції будівлі під спортивний зал у Воловці, ремонту вулиці Гагаріна в Ужгороді. Загальна сума за цими проектами склала 41 мільйон гривень, які все ж таки надійдуть до регіону.
«Закарпатська область планує реалізувати 50 проектів, 34 з яких мають бути завершені до кінця 2019 року», – наголосив під час засідання Комісії Мінрегіону заступник голови облдержадміністрації Олексій Гетманенко.
Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Денис Ман, який також брав участь у роботі комісії, перед фахівцями Мінрегіону зазначив: «Наша обласна комісія з попередньої оцінки та відбору проектів провела аналіз реалізації проектів та виявила, що серед ризикових проектів є один, за яким досі не розпочаті тендерні процедури через необхідність коригування проектної документації. Цей проект був рекомендований до фінансування вже в 2020 році. За рештою проектів за інформацією замовників кошти державного бюджету будуть використані в повному обсязі до кінця 2019 року».
Олексій Гетманенко наголосив на важливості своєчасного фінансування проектів, які пройшли попередній відбір, оскільки це дозволить забезпечити стабільність впровадження державної регіональної політики на території області. Органи місцевого самоврядування вже витратили у 2019 році 28 мільйонів гривень на співфінансування за проектами ДФРР.
Раніше відібрані на конкурсній основі проекти у сфері освіти, охорони здоров’я, дорожнього господарства, підвищення енергоефективності та спорту на загальну суму в понад 267 мільйонів гривень були відібрані та подані Кабінету Міністрів України Закарпатською обласною державною адміністрацією.
За інформацією департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, який адмініструє процедуру конкурсного відбору проектів, більшість замовників приступили до початку робіт.
Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp