Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ексглаву антикорупційного директорату Румунії схвалили на пост головного прокурора ЄС

19 вересня 2019 р., 21:47

Рада Європейського Союзу більшістю голосів проголосувала за обрання колишнього керівника румунського Управління по боротьбі з корупцією Лаури Ковесі на посаду керівника Європейської прокуратури

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наша кандидатура отримала 17 голосів (з 22). Це впевнена перемога. Це перемога всієї Румунії, вагомий внесок в яку вніс президент Клаус Йоханіс і румунські депутати Європарламенту», - заявив європарламентарій від Румунії Зігфрід Мурешан.

Сама Ковесі подякувала громадянам Румунії за підтримку її зусиль по викоріненню корупції під час роботи в Національному управлінні по боротьбі з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Румунії ініціювали дві кримінальні справи стосовно Лаури Ковесі, в яких вона звинувачується у корупції та організації злочинного співтовариства. Сама Ковесі всі звинувачення відкинула.

Ковесі була звільнена з посади головного прокурора румунського Національного управління по боротьбі з корупцією влітку 2018 року. Після звільнення вона працевлаштувалася в одному з підрозділів генеральної прокуратури Румунії.

Наприкінці минулого року вона висунула свою кандидатуру на посаду керівника Європейської прокуратури. За результатами проведених співбесід та Європарламентом процедур, Ковесі випередила конкурентів на цей пост – представників Франції та Німеччини.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp