Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Британія направила ЄС конфіденційні папери щодо Brexit - ЗМІ

19 вересня 2019 р., 21:54

Велика Британія передала ЄС неофіційні документи з пропозиціями щодо виходу з глухого кута у справі Brexit

Про це повідомляє Sky News з посиланням на представника британського уряду.

За його словами, Лондон передав Брюсселю “конфіденційні технічні неофіційні документи, які відображають ідеї Великої Британії”, зокрема, щодо кордону в Ірландії, який є каменем спотикання для затвердження угоди про Brexit у парламенті Британії.

Йдеться про неофіційні пропозиції, що використовуються для інформування учасників обговорень, в яких основна увага приділяється митним питанням і промисловим товарам.

"Ми подамо офіційні письмові рішення, коли будемо готові, а не відповідно до штучного дедлайну, і коли ЄС дасть зрозуміти, що буде конструктивно ними займатися для заміни бекстопу", - додав представник британського уряду.

Раніше прем'єр-міністр Фінляндії Антті Рінне після переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив, що Британія має до кінця вересня представити свої альтернативи угоді з Брюсселем щодо Brexit, якщо хоче обговорити їх з Євросоюзом.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неодноразово заявляв про намір вивести країну з ЄС 31 жовтня "за будь-яких умов", навіть "без угоди", що спричинило серйозну політичну кризу в країні.

Водночас європейська сторона неодноразово наголошувала, що варіант угоди про вихід Великої Британії з ЄС, вже погоджений із урядом країни та з лідерами 27 держав ЄС, є найкращим з усіх можливих. Він містить гарантії дотримання прав громадян та бізнесу як у ЄС, так і у Великій Британії, важливі положення щодо backstop - комплексу заходів із збереження активних торговельних, економічних та соціальних зв’язків між Ірландією та Північною Ірландією та уникнення встановлення жорсткого кордону між ними.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp