Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Афганістані авіація випадково нанесла удар по фермі: 30 загиблих

19 вересня 2019 р., 22:10

Внаслідок вибуху, влаштованого талібами поблизу лікарні на півдні Афганістану, загинуло щонайменше 20 людей, в результаті авіаудару афганських військових на сході країни загинули ще 30 осіб

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Чиновники заявили, що щонайменше 30 цивільних мешканців загинули та 40 отримали ушкодження внаслідок авіаудару, здійсненого афганськими службами безпеки, що користуються підтримкою США, на сході Афганістану, в той час, як щонайменше 20 людей загинули та майже 100 були поранені унаслідок вибуху автомобіля на півдні країни", - йдеться у повідомленні.

Повітряний удар був завданий з метою знищення укриття, що використовували бойовики "Ісламської держави", але він випадково вразив фермерів на полі, заявили урядовці.

Сохраб Кадері, депутат регіональної ради провінції Нангархар, заявив, що в результаті удару, завданого безпілотником, загинуло 30 людей, а щонайменше 40 інших отримали ушкодження.

Міністерство оборони Афганістану підтвердило здійснення удару, але відмовилось підтверджувати інформацію про жертви. У військовому командуванні США поки не коментували інцидент.

Крім того, афганські чиновники підтвердили, що внаслідок влаштованого талібами вибуху вантажівки у провінції Забул загинуло щонайменше 20 людей та 97 поранені.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН у вівторок продовжила мандат місії в Афганістані.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp