Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нове МОЗ на третину урізало витрати на людей з рідкісними захворюваннями

20 вересня 2019 р., 18:38

Фінансування закупівлі ліків для деяких хвороб скоротили майже вдвічі. Минула команда планувала збільшити фінансування цього сегмента на 160 млн грн.

Нова команда Міністерства охорони здоров'я на третину скоротила бюджетні витрати на закупівлю ліків для людей з рідкісними хворобами. Про це з посиланням на дані законопроекту про бюджет на 2020 рік повідомляє Українська правда в п'ятницю, 20 вересня.

Фінансування деяких хвороб скоротили майже вдвічі. Наприклад, якщо в 2019 році на дітей хворих на муковісцидоз держава витратила 72,393 млн грн, то в 2020 планують витратити 34,822 млн грн.

Також майже вдвічі урізали фінансування дорослих хворих на гемофілію: з 463,73 млн грн в 2019 році до 262 млн грн у 2020 році.

У спільноті пацієнтів з орфанними захворюваннями висловлюють думки, що скорочення витрат - дії екс-глави МОЗ Уляни Супрун. Але документи показують, що команда яка пройшла, просила створити окрему бюджетну програму за орфанними захворюваннями і говорила про збільшення її фінансування. Збільшення фінансування повинно було скласти 160 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що раніше нова глава МОЗ Зоряна Скалецька заявила, що не буде проводити комунікацію з населенням в тому вигляді, в якому це робила Супрун.

Також повідомлялося, що рахункова палата проведе аудит правління Супрун. Сама Супрун заявила, що прохання до комітету надійшло від Петра Багрія, фірми якого за часів Богатирьової були чи не основними продавцями ліків за завищеними цінами для МОЗ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp