Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Керівники УжНУ стверджують, що Федір Ващук обманює закарпатців

30 серпня 2014 р., 00:00

Екс-ректор написав, що УжНУ через безгосподарність втратив 9 мільйонів гривень. В УжНУ кажуть – це неправда

Нещодавно екс-ректор Ужгородського національного університету Федір Ващук на своїй сторінці в Фейсбук звинуватив нинішнє керівництво вишу у безгосподарності. Коментуючи питання 6-денного навчання в університеті, колишній керманич вишу заявив, що університет втратив 9 мільйонів гривень.

Далі – пряма мова: «Потрібно просто займатися економікою вишу та працювати головою. А не так, як це вийшло станом на 1-е серпня, коли, згідно з даними Міносвіти, університет не використав 6 000 000 грн., які отримав на свій рахунок з державного бюджету. Цей факт є вагомою підставою для зменшення міністерством річного бюджету УжНУ на зазначену суму. До речі, це вже другий випадок - з аналогічних причин не так давно вже зменшили бюджет УжНУ на 3 000 000 грн.

Далі Федір Ващук розписує, що можна було зробити – цитуємо -- «за 9 млн. грн., втрачених внаслідок елементарної безгосподарності».

Під час прес-конференції керівництва УжНУ, яка відбулася 29 серпня, ми поставили ректору пряме запитання: чи правда, що УжНУ втратив 9 мільйонів гривень, як пише Федір Ващук?

Ось як Володимир Смоланка на нього відповів:

«З усіх університетів країни був знятий цей ліміт – 3 мільйони гривень. Вони були передбачені на додаткове фінансування підвищення зарплати, але це підвищення зарплат не відбулося в усіх областях. Гроші були зняті не тільки з УжНУ, а з усіх університетів країни. Ми отримали днями листа, де йдеться, що з кожного університету буде знято ще кошти. Це теж пов’язано зі складною ситуацією в Україні, нам пропонують економити. Ми отримаємо менше коштів на оплату комунальних послуг. І будемо змушені більшість комунальних послуг оплачувати зі спецфонду. Але у нас дуже хороші надходження за результатами вступної кампанії, тому ми зможемо це зробити. Наші діти і викладачі будуть з теплом».

Що стосується згаданих 6 мільйонів, які начебто втрачені, то ректор пояснив: ««Протягом року надходження по основному фонду від держави розподілялися дуже нерівномірно. На початку липня ми зробили виплати на зарплати працівникам, відпускні (95% працівників УжНУ йдуть у відпустки саме з липня), на оздоровлення, за рахунок спеціального фонду. А вже у середині липня надійшли великі суми від держави. За отримані кошти вже здійснено велику кількість виплат, у тому числі на заробітні плати, за продукти харчування для сиріт, комунальні послуги, за пусконалагоджувальні роботи на модульних котельнях, встановлених минулого року, які поки що не працювали».

Володимир Смоланка підсумував: «Не важливо, яка сума залишається станом на 1 серпня. Важливо, скільки коштів залишиться наприкінці кварталу, а він закінчується у вересні. До кінця кварталу ми, звичайно, використаємо виділені нам кошти».

Цікаво, що проректор Олександр Сливка відкрито назвав цей допис Федора Ващука «дезінформацією». 

«Ми дуже дякуємо Федору Григоровичу за увагу, яку він приділяє УжНУ, -- зіронізував проректор. – Але кажу прямо: це дезінформація. Стверджується, що, якщо ми не використали гроші, то вони нібито втрачені. Насправді це не так. Те, що ми мусимо їх повернути, -- неправда. А от чому така інформація йде – то вже питання до Федора Григоровича».

Час Закарпаття

марія 21.11.2014 20:22 IP: 52.94.134.95
а шкода за Ващуком. Засранці з колишнього УжНУ його і зняли та використали дур студенток. Бо не лим брати хабарі і щось вимагав робити, а вони не звикли. А вуз як був у сраці так і залишиться. Ващук би з нього зробив конфетку.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp