Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська "Парасолька" святкує ювілей

25 вересня 2019 р., 15:55

Відомий закарпатський проект "Парасолька" святкує 10-ть років

Сьогодні проект “Парасолька” на Закарпатті святкує десятиріччя. На святкування ювілею сюди приїхали партнери з Швейцарії та Чехії.

Реалізація проекту «Парасолька» у Закарпатській області почалась у травні 2006 року. Його головна мета – надати можливість сиротам з фізичними та психічними вадами жити в гідних умовах повноцінним життям.

В Україні дітей-сиріт з фізичними та психічними вадами по досягненню 35-річного віку переводять у психоневрологічні інтернати. Умови у цих закладах мінімальні, тому середня тривалість життя була досить невисокою. Крім того такі заклади для дорослих осіб на даний часє переповненими, навіть незважаючи на важкі умови проживання в них.

Щоб змінити ситуацію, БО «КМДЗ» спільно із швейцарською асоціацією «Парасолька» заснували перший в Україні центр «Парасолька». Відкриття його відбулося 16 жовтня 2009 року у місті Тячів. Його мешканцями стали дорослі вихованці Вільшанського дитячого будинку-інтернату.

Нині у центрі-гуртожитку «Парасолька» під супроводом кваліфікованого персоналу проживає 25 молодих осіб з легким та середнім ступенем інвалідності. Молоді люди відповідно до своїх можливостей вивчають мову, математику, мають змогу малювати, ткати, займатися валянням, працювати у будинку, на городі чи у саду. Мешканці центру постійно підтримують один одного.

Фото Катерина Ірха



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp