Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти-першокурсники позмагалися у правознавстві та дізналися про свої права на безоплатну правову допомогу

27 вересня 2019 р., 15:05

Цього дня студенти отримали чимало нової та корисної інформації

Команда фахівців Регіонального та Ужгородського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 27 вересня провела правопросвітницький захід для студентів-першокурсників факультету історії та міжнародних відносин УжНУ.

Цього дня студенти отримали чимало нової та корисної інформації. Зокрема, про право кожного на безоплатну первинну правову допомогу та законодавчо визначених категорій громадян – малозабезпечені, учасники бойових дій, внутрішні переселенці, діти, особи, які стали жертвами насильства тощо – на представництво інтересів у судах, перед органами державної влади за рахунок держави.

Заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко також розповіла присутнім про кампанію «Відповідальне батьківство», та їхню можливість скористатися податковою знижкою на навчання, яка передбачає повернення близько 18% витрачених на навчання коштів.

Молодь отримала інформаційні матеріали про систему БПД та дізналася, що отримати безоплатну правову допомогу можна, звернувшись до найближчих місцевих центрів чи бюро правової допомоги, або зателефонувавши за єдиним контакт-номером 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).

Також першокурсники отримали чудову нагоду показати свої знання з права, взявши участь в грі «Важниця», спрямованій на підвищення рівня правової освіти молоді. Студенти розділилися на команди, й відповідали на запитання з секторів «Рідне право», «Правовий двобій», «Феміда», «Загадка Феміди» тощо. Учасники гри показали чудові знання українського законодавства та виявили високу ерудицію, інтелект, шукаючи вихід із складних життєвих ситуацій. Команди-переможці отримали заслужені призи та нову корисну інформацію. Адже поінформований – значить озброєний, інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

{g}






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp