Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кремлівські ЗМІ отримають з бюджету рекордні €1,3 мільярда: кому і скільки

1 жовтня 2019 р., 23:08

Підконтрольні уряду Російської Федерації російські засоби масової інформації отримають у 2020 році бюджетне фінансування в обсязі більше 1,3 мільярда євро, що на 300 мільйонів євро більше, ніж у 2018 році

Про це у вівторок в аналітичній добірці повідомляє EUvsDisinfo.

Це європейське видання головним призначенням має debunking, тобто – розвінчання кремлівської пропаганди, яка активно поширюється за допомогою саме російських державних інформаційних джерел.

«Представлений проект російського федерального бюджету на 2020 рік свідчить, що державні медіа наступного року отримають 1,3 мільярда євро, і це великий стрибок порівняно з поточним фінансуванням в 1 мільярд. Найбільшим одноосібним отримувачем є телевізійний канал RT (Russia Today), який, за проектом, отримає майже 23 мільярди рублів, або 325 мільйонів євро. Немає потреби говорити, що фінансування RT зростало протягом багатьох років, як і кількість пов’язаних з RT випадків дезінформації у наших базах даних», - констатує європейське видання.

За наведеною інформацією, «Перший канал» отримає 92 мільйони євро, телеканал російського міністерства оборони «Звезда» - 29 мільйонів євро.

Водночас, російський мінфін пропонує виділити 339 мільйонів євро для фінансування Всеросійської телерадіокомпанії ВГТРК, до складу якого входять чисельні державні радіо та телеорганізації, включаючи телевізійний канал «Росія 1».

Ще одна медіа-платформа, яка цілком знаходиться під контролем Кремля – холдинг «Россия сегодня», яку не слід плутати з «RT», отримає 106 мільйонів євро. Керівником цього холдингу є російський пропагандист Дмитрій Кісєльов, який знаходиться в санкційному списку ЄС, а сам холдинг вбирає такі медіа-ресурси, як інформаційне агентство РИА «Новости», ИноСМИ та багатомовне міжнародне видання «Спутник».

Нарешті, державне інформаційне агентство ТАСС, яке зберігає цю назву ще з радянських часів, отримає 41 мільйон євро державного фінансування.

В цілому, частка субсидій для медіа в проекті нового бюджету РФ зросла на третину, і ці цифри підтверджують, що можливість розповсюдження потрібних інформаційних наративів за допомогою підконтрольних медіа залишається серед головних пріоритетів Кремля, зазначає EUvsDisinfo.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp