Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Раціональне природокористування обговорили влада і громадськість у краї (ФОТО)

2 жовтня 2019 р., 11:15

Обговорення було вчора

У вівторок, 1 жовтня, в сесійній залі під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка відбулося засідання круглого столу з питання раціонального природокористування, зокрема в галузі збереження рослинного світу.
Участь у засіданні взяли: перший заступник голови ОДА Іван Дуран, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга, директори крайових державних лісогосподарських підприємств, деревобробники, керівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, прокуратури області, структурних підрозділів ОДА, депутати обласної ради, представники громадськості та преси.
Голова ОДА Ігор Бондаренко ознайомив присутніх з Указом Президента України від 9 липня 2019 року № 511/2019 „Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів”, наголосивши на безумовному виконанні цього документу в частині посилення контролю за використанням та охороною лісів, у тому числі вжиття заходів протидії незаконним рубкам.
Керівник краю підкреслив, що подальший розвиток лісоресурсної сфери має здійснюватись у напрямках розширеного відтворення лісових ресурсів, комплексного екологічного лісокористування та залучення більш ефективних ринкових умов господарювання.
Учасники засідання жваво обговорили питання заготівлі деревини при використанні лісових ресурсів на території області та заходи державного нагляду (контролю), які здійснюються у цій галузі. Жваво дискутували і щодо формування ціни на лісопродукцію та механізм її реалізації з аукціонів. Низка зауважень, які прозвучали від виступаючих, стосувалися діючої нормативно-правової бази у цій сфері.
У підсумку, Ігор Бондаренко та Йосип Борто запропонували учасникам засідання підготувати пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази з порушених питань та направити їх до облдержадміністрації та обласної ради, які, в свою чергу, забезпечать їх опрацювання та супровід важливих ідей з лісоресурсної проблематики до центральних органів виконавчої влади.

Схожі новини

Закарпатців запрошують до обговорення головного планового документу розвитку регіону
У Закарпатській облраді обговорили проекти важливих програм
Реалізація ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" обговорять в Ужгороді
В Ужгороді триває громадське обговорення
На Закарпатті говоритимуть про реформи у владі
На Закарпатті пройшла Регіональна платформа з обговорення конституційних змін щодо місцевого самоврядування та законодавчого забезпечення передачі частини лісових фондів з державної у комунальну власність ОТГ
Команда Суспільного обговорила міжрегіональну співпрацю та завдання на друге півріччя
В Ужгороді обговорять питання створення нової Конституції
Представники Закарпаття обговорять модель перспективного плану з фахівцями Мінрегіонбуду
Новий проект перспективного плану формування спроможних громадготовий до обговорення

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp