Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ліцензування в сфері космічної діяльності скасовано

2 жовтня 2019 р., 17:58

За законопроект проголосували 308 депутатів Ради.

За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 308 депутатів Верховної Ради.Верховна Рада у другому читанні схвалила законопроект №1071 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності. Відповідне рішення було прийнято на засіданні парламенту в середу, 2 жовтня.
Документом визначається, що суб'єктами космічної діяльності можуть бути підприємства, установи і організації всіх форм власності та організаційно-правової форми; виключити положення із закону Про космічну діяльність щодо здійснення ліцензування космічної діяльності (на сьогоднішній день положеннями закону Про ліцензування видів господарської діяльності не передбачено ліцензування такого виду).

Відповідно до закону, суб'єкт космічної діяльності України приватної форми власності, який має намір здійснювати космічну діяльність, надає центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері космічної діяльності, декларацію про здійснення господарської діяльності в сфері космічної діяльності.

"Запропонована законопроектом декларація є лише інструментом для входу суб'єктів космічної діяльності приватної форми власності на цей ринок. На сьогоднішній день діяльність суб'єктів космічної діяльності досить зарегульована іншими документами дозвільного характеру, залежно від підвиду космічної діяльності", - наголошується в пояснювальній записці.

Суб'єкт космічної діяльності приватної форми власності, подаючи декларацію про здійснення господарської діяльності в сфері космічної діяльності, лише інформує Державне космічне агентство України про намір вчинення ним відповідного виду космічної діяльності в Україні.

При цьому Держкосмос протягом п'яти робочих днів з дня надходження зазначеної декларації повинен її зареєструвати і розмістити на своєму сайті. Таким чином, інформація про суб'єктів космічної діяльності приватної форми власності, а також види їхньої господарської діяльності буде розміщена на офіційному сайті Держкосмосу у вільному доступі.

Нагадаємо, що раніше сьогодні Рада створила тимчасову спецкомісію з питань ветеранів. Комісія діятиме протягом року. У повноваження комісії входить аналіз правових актів, що стосуються ветеранів війни, а також внесення на розгляд Ради пропозицій щодо розвитку відповідного законодавства.

Також повідомлялося, що Рада прийняла рішення про перезавантаження НАЗК. Всі нинішні члени агентства будуть звільнені. Нового главу НАЗК призначить Кабмін після відкритого конкурсу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp